Duunia rennolla fiiliksellä, kansainvälisessä hengessä

Kauppatieteiden opiskelu ei ollut minulle alun alkaen itsestäänselvyys; yläasteella suunnittelin hevostilan perustamista ja vielä lukiossa suunnitelmissa oli lukion opettajan tai graafikon ura. Kauppatieteet ja Boomi imaisivat kuitenkin mukaansa vuonna 2007. Opiskelin laajat sivuaineopinnot markkinoinnista ja tilastotieteestä ja vietin lukukauden Saksassa Mannheimin yliopistossa. Maisterivaiheessa sukelsin laskentatoimen maailmaan ja vaihdoin sen pääaineekseni, josta valmistuin keväällä 2014. Kandivaiheessa olin töissä vakuutus- ja pankkialalla.

Yllätyksekseni huomasin pitäväni myyntityöstä. Maisterivaiheessa halusin saada kokemusta laskentatoimen hommista ja olin töissä konsultoinnin ja tilintarkastuksen parissa sekä teollisuusyhtiössä konserniraportointiosastolla, missä jatkoin vuoden valmistumiseni jälkeen. Graduni tein toimeksiantona siirtohinnoittelusta, jota tukemaan opiskelin sivuaineen myös vero-oikeudesta.

Kansainvälisyys kiinnosti

Aloitin Deloittella liikkeenjohdon konsultoinnissa viime vuoden keväällä ja toimin tällä hetkellä Finance Transformation -tiimissä asiantuntijatehtävissä. Autamme asiakkaitamme erilaisissa taloushallinnon muutoshankkeissa ja toiminnan tehostamisessa. Tähän kuuluvat esimerkiksi toiminnanohjauksen ja toimintamallien kehittäminen, laajat prosessien, toimintatapojen ja tietojärjestelmien kehitys- ja harmonisointihankkeet.

Yksi syy hakea Deloittelle oli ison kansainvälisen konsulttitalon tarjoamat laaja-alaiset kehittymis- ja etenemismahdollisuudet. Konsultoinnissa on usein vierailevia asiantuntijoita muista Pohjoismaista, mikä tuo toimistoon kansainvälistä tunnelmaa. Nuoret asiantuntijat voivat hakea myös Nordic Mobility -vaihto-ohjelmaan toisiin Pohjoismaihin.

Sukkulointia asiakkaan ja toimiston välillä hyvässä seurassa

Työssäni mukavinta ovat mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät sekä mukavat työkaverit. Osan työviikosta olen asiakkaidemme luona ja osan toimistollamme Ruoholahdessa. Välillä työskentelen myös etänä kotoa käsin. Aloittaessani olin positiivisesti yllättynyt konsultoinnin rennosta ilmapiiristä ja erilaisten ihmisten kirjosta. Työkulttuuri meillä on kannustava ja hyviä tuloksia syntyy ahkeruudella ja eri alan osaajien yhteistyöllä.

Deloitte tarjoaa paljon koulutusmahdollisuuksia ja viime syksynä olin viikon Finance Bootcamp-koulutuksessa Mallorcalla, jossa pääsi tutustumaan uransa alussa oleviin kollegoihin muista Euroopan maista – samalla sai nauttia auringosta! Vapaa-ajan harrastekerhoja on paljon tarjolla, Bosan jäsenyys on vaihtunut Deloitten viinikerhoon. Da BoB jäi kokematta, mutta Deloitten House bändissä olen päässyt raapimaan ruosteet pois soittotaidoistani.

Opiskelija – esiinny ja osallistu!

Opiskeluajalta on kertynyt paljon työelämää ajatellen tärkeitä taitoja. Erityisesti maisterivaiheen kurssit, erilaiset case-tehtävät ja esitykset ovat olleet hyödyllisiä. Esiintymistilanteita tulee töissä usein vastaan, joten mitä enemmän opiskeluaikana hankkii esiintymiskokemusta, sitä parempi. Teknologian merkitystä ei mielestäni painoteta tarpeeksi opinnoissa. Koen, että opintojen loppuvaiheessa työn kautta hankkimastani järjestelmäosaamisesta on ollut paljon hyötyä työnhaussa.

Konsultoinnin projektit ovat usein laajoja, jolloin myös sivuaineopintojen, järjestötoiminnan tai vaikka harrastusten kautta hankituista taidoista saattaa olla yllättävästi etua. Kannustankin siis kaikkia kokeilemaan laajasti erilaisia kursseja, ainejärjestötiimejä ja työtehtäviä opiskeluaikana!

Reeta Ala-Kantti, Deloitte, Liikkeenjohdon konsultointi

Jaa Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Bot check * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.