Kvartaalikatsaus 2/2016

Janne – Puheenjohtaja

Okei, jos aiemmassa katsauksessa puhuttiin, että Boomin alkuvuosi vedetään vauhdilla läpi, ei kevään loppupuoliskoakaan voi verkkaiseksi nimittää. Ensimmäisenä loppukeväästä mielessä varmasti itse kullakin on jälleen kerran huikea Boomin Vappu, josta iso kiitos kuuluu Rottakoplalle! Kevääseen mahtui kuitenkin hyvin paljon muutakin boomareita ja kauppatieteitä koskettavaa.

Perinteisten tapahtumien osalta voisi mainita muun muassa Yritysappron kunniakkaan loppuun viemisen joka loi vankan pohjan tapahtuman jatkuvuudelle. 10 vuoden kunnioitettavaan ikään taas pääsi Boomin tukisäätiö, jonka kunniaksi järjestettiin cocktail-tilaisuus Klubi 57:ssa nimekkäiden puhujien kera. Uutena tulokkaana huhtikuusta alkaen nousi jokaisen kuun ensimmäisenä tiistaina pidettävä MIBE – Maaginen IltaBolaEfekti, joka tarjoaa mahdollisuuden hengata, saunoa ja vaikkapa pelata lautapelejä Boomilaakson sohvilla myös illalla.

Kylterikentällä tapahtuu myös Suomen Ekonomien toimesta. Kevään liittokokouksessa Ekonomit hyväksyivät uuden palvelumallin opiskelijajäsenille (eli siis myös boomareille), jossa maksuttoman perusjäsenyyden rinnalle tuodaan maksullinen, laajempaan palvelutarjontaan oikeuttava jäsenyys. Uusi malli on tulossa voimaan vuoden 2017 alussa ja lisää tiedotusta tästä on luvassa. Puheenjohtajanne ja kylteripuheenjohtajien verkosto tulee pitämään jokaisen kylterin puolta tulevissa valmisteluissa liittyen kylterin palvelumalliin.

Tampere3 liikkuu eteenpäin vahvasti, ja vastatakseen haasteeseen, Boomi luo kesän aikana yhteistyössä tuoreempien ja kokeneempien kopo-aktiivien kanssa toimintasuunnitelman liittyen Tampere3:een. Suunnitelma esitellään kesäbilepäivänä 22.7., be there!

Boomin 50. vuosijuhlia on alettu myös suunnittelemaan kunnolla, ja toimikuntaa juhlien järjestämiseen on alettu muodostaa. Mikäli Sinulla herää kiinnostusta kantaa kortesi kekoon juhliin liittyen, ota ihmeessä yhteyttä Boomin hallitukseen!

Toukokuun aikana toteutettiin myös Boomin jäsenkysely, jossa kerättyjen tietojen perusteella lähdemme rakentamaan Boomille entistä parempaa tulevaisuutta. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Nähdään kesäbileissä 22.7.!

Tuuli – Yrityssuhteet

Boomin toinen vuosineljännes yrityssuhteiden alueella eteni vauhdikkaasti. Sopimuksia on päivitetty ja uusia sopimuksia aloitettu erityisesti useamman henkilöstöpalvelu-yrityksen kanssa, jonka tavoitteena on edistää boomareiden työllistymistä kaupallisen alan töihin opintojen aikana ja valmistumisen jälkeen.

Vireille on myös laitettu ajatus gradu-/toimeksiantopörssistä, johon yritykset voisivat ilmoittaa toimeksiannoistaan/aiheista joihin etsivät toimeksiannon/kandin/gradun tekijää. Projekti n etenemistä on hidastanut yliopiston vaatimus toimeksiantojen tieteellisestä/tutkimuksellisesta pohjasta, joten lopullinen ”toimeksiantopörssi” (nimi työstön alla) tulee näillä näkymin toteutettavaksi yhteistyössä yliopiston kanssa.

Kevään aikana toteutettiin jo pidempään valmisteltu Yritysappro, jossa opiskelijat Boomista, tietojohtajakilta Managerista ja tuotantotalouskilta Idecsistä ratkoivat ryhmissä Pirkanmaalaisten yritysten oikeita liiketoiminnallisia haasteita. Yritysappro toteutettiin yhdessä Tampereen Kauppakamarin, UTA:n, TTY:n ja yli kymmenen paikallisen yrityksen kanssa, niin että osallistujat saivat työstään 3 opintopistettä.

Asiatapahtumien osalta excuilimme Helsinkiin 12.4. Kohteina reissulla olivat Hellon, Ainoa Resolution, Helsingin Pörssi ja Neste. Vappuviikkoihin mahtui myös asiaohjelmaa Ey:lle järjestetyn vapaamuotoisemman excun muodossa, jolloin saimme kuulla Ey:n tarjoamista työmahdollisuuksista ja verkoistoitua ruuan ja grazy golfin tunnelmissa.

Syksyn asiaviikolle on varmistunut kolme yritystä: Ainoa Resolution, Nordic Henkilöstöpalvelut ja Taaleritehdas. Ruotsin Excun aikataulu ja laivavaraus on lyöty lukkoon järjestettäväksi 16.-18.11.2016 Viking Linen kanssa. Itämeren paremmalle puolelle lähdetään marraskuussa Johtamiskorkeakoulun yhteisvoimin, sillä myös Staabi ja Iltakoulu ovat varanneet paikkansa mukaan tälle legendaariselle risteilylle.

Yrityssuhdejaosto on yhteisvoimin aloittanut syksyyn varautumisen asiaviikkoa suunnittelemalla, Ruotsin Excun excukohteita kontaktoimalla ja smurffiviikkojen yhteistyökumppanuuksien hankinnan aloittamisella. Lisäksi yrityssuhdejaosto on suunnitellut haalarimainosten hankinnan organisoinnin uudella tavalla. Kevään vaihtuessa kesään monilla koittaa hengähdystauko, mutta yrppäpuolella pidetään silmät avoinna uusille yhteistyömahdollisuuksille, päivitetään sopimuksia ja hiotaan asiat kuntoon syksyllä alkavaa lukuvuotta varten! Onneksi soittelua voi tehdä myös rannalta käsin. :)

Helmi – Tapahtumat

Loppukevät oli yhtä juhlaa ja aika meni todella nopeasti! Tapahtumavastaavaa ja Rottakoplaa luonnollisesti työllistivät eniten huikeat vappuviikot. Tänä vuonna suunnittelimme vapun, jonka teemaksi tuli Vappuun Suomesta ja kestoksi uskomattomat 15 päivää! Takana on monta tuntia suunnittelua, toteuttamista verta, hikeä ja kyyneleitä. Tämä yli kaksi viikkoa kestänyt urheilusuoritus oli toisaalta rankka, mutta lopussa koko Koplan oli helppo hymyillä. Vappupasseja riitti tänä vuonna hyvin kaikille ja yksittäisiäkin tapahtumia myytiin jonkin verran.

Vappuviikoilla oli paljon edellisiltä vuosilta tuttuja tapahtumia, kuten BOSAn WRT ja Hervantapäivä, ja paljon uudenlaisia ja alkoholittomiakin tapahtumia kuten Vappuexcu ja BoomSportin järjestämä wellness-päivä. Vapun huikein uutuustapahtuma oli kuitenkin The May Day Race, joka järjestettiin yhdessä TLK:n kanssa! Vappusitsit olivat tänä vuonna erittäin suositut ja Soldiers of Boomi -teeman tuiskeessa yhdeltä, jos toiseltakin boomarilta lähtivät jopa hiukset päästä. Tänä vuonna vappuviikoille saatiin isoja yhteistyökumppaneita, ja myös vappuaaton legendaarinen janojuoma, Hieno Viina, oli Rottakoplan huikean yritysyhteistyön saavutus!

Vappu meni niin Rottakoplan kuin allekirjoittaneenkin mielestä erittäin hyvin! Olenkin erittäin ylpeä tekemästämme työstä. Suuri määrä boomareita osallistui edes johonkin vapun tapahtumaan mistä olen todella iloinen ja kiitollinen! Välillä kulisseissa oli tiukkoja hetkiä, eikä haavereiltakaan säästytty (joku ehkä muistaa kädessäni komeilleen mustelman :D), mutta tämä ei juuri ulospäin näkynyt ja kiitosta onkin tullut kovasti. Nyt puolestani minä voin kiittää teitä, sillä tapahtumat eivät olisi mitään ilman osallistujia. Kiitos boomarit, että teitte tästäkin vapusta ainutlaatuisen ja huikean!

Myös ennen kevään huipennusta, kun pääsimme Vappuun Suomesta, tapahtumavastaavalla riitti tekemistä. Maaliskuun Avara luonto HB-etkoilla peto oli irti ja etkojen pääpaino oli tällä kertaa tarjoiluissa. Huhtikuussa HB-etkoilla olivat mukana TAMK:n tradenomit. TTO toi etkoille mukanaan uudenlaisen etkopelin, Alkohockeyn! Etkoilla oli myös pientä sekajoukkuekisailua, lajeina mm. flip cup sekä oluen juominen suppilosta. Etkoilla oli mukavasti väkeä, ja boomarit saivat tilaisuuden luoda uusia suhteita myös TAMK:n puolelle. Toukokuussa HB-etkoilla ratkottiin Boomin änärimestaruus. Tätä Bolahengaajien suosikkipeliä pelattiin isolla screenillä Klubilla etkojen lomassa. Kyseessä oli kahdeksan hengen turnaus, jonka palkinto oli teemanmukainen. Etkot olivat Boomin tutorkoulutuksen jälkeen ja tämä sai myös monet etkoilijat pohtimaan syksyä ja uusia smurffeja.

Boomi osallistui tänä keväänä pitkästä aikaa isommalla joukolla seilaamaan Itämerellä muiden kyltereiden kanssa VVV-risteilyn merkeissä. Turkuun menimme Finanssin kanssa samalla bussilla ja risteily oli juuri niin legendaarinen kuin millaiseksi moni boomari sen kuvittelikin. Huhtikuun alussa Klubi 57 muuttui kasinoksi, kun järjestimme jälleen yhteistyössä TLK:n ja Indecsin kanssa G3-sitsit teemalla Monte Carlo. Sitsit olivat jälleen suuri menestys, ja boomaripaikat menivätkin heti. Keväälle mahtui myös hiukan kulttuuria, kun joukkio boomareita kävi juuri ennen vappua katsomassa Tampereen Filharmonian konserttia.

Tällä hetkellä suunnittelemme Rottakoplan kanssa smurffiviikkojen kohokohtaa eli Smurffisillistä sekä vuoden huipentumaa, Pikkujouluja. Kesällä tapahtumien osalta on hiljaisempaa, mutta 22.7. Klubilla tapahtuu, kun on aika Boomin Kesäbileiden! Näissä bailuissa on hyvä nähdä pitkästä aikaa kavereita ja bailata aamuun asti. Hyvää kesää kaikille ja nähdään Kesäbileissä!

Valtteri – Juhla

Vuoden 2016 toinen neljännes sujui Haalaribileiden osalta edellisvuosien tapaan. Vapun tienoilla juhlia ja bileitä oli varmasti jokaisella opiskelijalla kalenterit pulloillaan niin että monella saattoi iskeä jo ähky. Tämä luonnollisesti näkyy Haalaribileiden kävijämäärissä, mikä on erittäin luonnollinen ja toistuva trendi vuosittain. Tästä huolimatta bileet olivat mitä erinomaisimpia eikä niistä menoa ja meininkiä puuttunut!

Huhtikuun Under The North Star -bileitä juhlittiin vanhojen mustavalkoisten Suomi-filmien hengessä. Yhteistyökumppaninamme toimi Varusteleka ja juhlissa vieraille olikin jaossa varsin erähenkisiä palkintoja.

Kevään viimeisten bileiden teema annettiin yleisölle päätettäväksi. Monista loistavista teemaideoista kävijämme äänestivät voittoon Änäriteemaisen Hockey Nightin. Näissä bileissä oli jaossa lätkäaiheisia fanituotteita alan erikoisliike Finaalin tarjoamana ja jaettiinpa bileissä pääpalkintona jopa konsolipeli ja Stockmannin lahjakorttikin! Opiskelijoiden kurssimuistiinpanojen kauppapaikkana toimiva Summis oli paikan päällä ständeilemässä ja järjestämässä hauskoja kilpailuja kävijöidemme iloksi.

Haalaribileet jäävät tuttuun tapaan kesätauolle mutta pidot jatkuvat jälleen syyskuussa. Uusia ja hauskoja juttuja on tuolloin luvassa joten silloin jos joskus kannattaa olla paikalla! Keväisen pääsykoerupeaman päätteeksi Biletirehtöörillä on ilo ja kunnia järjestää myös Poikkitieteelliset Pääsykoebileet 8. kesäkuuta. Tänä vuonna juhlapaikkana toimii Union. Näillä bileillä haluamme tarjota tuleville fukseille kurkistusikkunan tamperelaiseen opiskelijaelämään taattuun Haalaribiletyyliin! Luonnollisesti myös nykyiset opiskelijat ovat enemmän kuin tervetulleita juhlistamaan alkavaa kesää kanssamme!

Hyvää kesää kaikille toivottaa Biletirehtöörinne Valtteri!

Joonas – Projekti

Projektivastaavalle ja Royal Staffille kevät oli huippua aikaa, etenkin kun Särkän Märkä saatiin paremmin kuin hyvin maaliin. Sää osui tällä kertaa paremmin, mutta siinäkin voidaan ensi vuodelle parantaa! Asiakastyytyväisyyskyselyssä tuli paljon positiivista palautetta koskien järjestelyitä ja työntekijöiden asiakaspalvelua (hyvä me!). Aina kuitenkin löytyy parannettavaa, ja siihen ollaankin jo paneuduttu ensivuoden Särkän Märkää ajatellen. Tapahtuva vaati paljon vaivaa, mutta vaiva palkittiin moneen kertaan tapahtumapäivänä. Voimme jälleen olla boomareina ylpeitä mitä on tullut yhdessä tehtyä!

Mitä kevääseen ja alkukesään on muuten mahtunut, ainakin paljon Hämeenkadun Appron isojen linjojen hoitamista, esimerkiksi artistien varailua, jatkobileiden suunnittelua ja lipunmyyntien selvittelyä. Särkän Märän vuoksi monet Appron asiat jäivät jälleen aiempia vuosia myöhempään, mutta nyt kesällä pystyy onneksi hyvin kirimään tätä kiinni. Royal Staffin kanssa valmistaudumme kiireiseen syksyyn mahdollisimman hyvin ja saamme varmasti jälleen jotain legendaarista aikaan! ;)

Eero – Tiedotus

Kevät ja vabukin on nyt ohi, ja tiedotus hoitikin ansiokkaasti kyseisen spekaakkelin taltioinnin yhdessä Rottakoplan kanssa. Kuvia pääsee jo kuvagalleriasta ihailemaan, ja aivan eeppinen vappuvideokin on tulossa – wait for it! Videomateriaalia on kevään mittaan haalittu myös Haalaribileistä, joten promomateriaalia tulee kesän ja syksyn aikana rutkasti lisää.
Heinäkuussa uusien kauppatieteilijöiden ovesta tipahtavaa SmurffiVB:tä on ideoitu paljon ja sen toteutus on hyvällä mallilla – syksyn uudet opiskelijat saavat taas kattavan tietopaketin, jota lukemalla saa vihiä siitä, miten hauskaa meillä Boomissa onkaan! SmurffiVB:n kanssa yhdessä on aloitettu syksyllä ilmestyvää VapaaBoomarin yrityseditionia, laatujournalismia puskee siis kovalla tahdilla myös tulevaisuudessa. :)

Ella – Talous

Boomilaaksoon ja Klubille tehdyt hankinnat ovat olleet huomattavia kulueriä, minkä takia maksuvalmiutta ollaan tarkkailtu erityisen huolellisesti. Särkän Märkä toi myös mukanaan useamman pankkikäynnin ja käteisen laskemista yllin kyllin. Särkän Märän maksuliikenne sujui hyvin, ja seurantaa ja laskelmia täydennetään vielä kesän alussa.

Taloustiimi on uurastanut entiseen malliin kirjanpidon parissa. Käynnit tilitoimistolla ovat vähentyneet, sillä suurin osa laskuista tulee nykyään Pinninkadun osoitteeseen. Kesällä kirjanpito jatkuu entiseen malliin, mutta talouden saralla aiotaan myös tutkia mahdollisuutta saada maksupääte Bolaan, sillä kysyntää sille tuntuisi riittävän. Kesällä on myös aikaa täydentää talousseurantoja vuokraustoiminnan, ainekerhojen ja jaostojen osalta.

Laura – Koulutuspolitiikka

Kirjoittaessani tätä kvartaalikatsausta istun junassa matkalla Helsinkiin Boomin tämän vuoden mentorointiprojektin välitapaamiseen. Projektihan siis startattiin maaliskuussa ja se on jatkunut nyt mentorointiparien ja –ryhmien itsenäisellä työskentelyllä. Mielenkiintoista kuulla, kuinka kaikilla on tähän asti sujunut!

Tämän kvartaalin aikana on ryhdytty työstämään Boomille toimintasuunnitelmaa Tampere3-hankkeen suhteen. Tässä on ollut mukana minun ja Jannen lisäksi kourallinen vanhoja kopoja ja muita ”kopohenkisiä”, jotka ovat hanketta lähemmin tarkastelleet. Tämän porukan esitys toimintasuunnitelmaksi esitellään Boomin kesäkokouksessa 22.7., jolloin kaikkien boomareiden on mahdollista sitä kommentoida tai esittää siihen liittyviä kysymyksiä

Tutoreiden koulutus on saatu kevään osalta pakettiin ja nyt seuraava askel tutoreiden hommissa onkin odottaa uusien smurffien nimien julkaisua. Jänniä aikoja!

Kevään aikana olen pitänyt suhteellisen tiiviisti yhteyttä Johtamiskorkeakoulun muihin kopoihin ja aktiiveihin. Yhdessä pähkäily on osoittautunut antoisaksi ja yhteydenpito jatkuu varmasti syksyllä vähintäänkin yhtä tiiviinä. Eräs aktiiveja yhteen tuonut aihe on JKK:n uuden kansainvälisen maisteriohjelman suunnittelun startti. Suunnittelu on edennyt suhteellisen nopeasti, mutta tähän asti homma näyttää hyvältä. Vastaavaa työtähän on tehty kaikissa yliopistomme yksiköissä.

Muilta osin kvartaali on kulunut päivittäisissä askareissa. Mielenkiinnolla odottelen jäsenkyselyn tuloksien purkua. Alustavasti (jokseenkin keskeneräisenä) olen niihin tutustunut, kun vein palautetta eteenpäin kauppatieteiden kehittämisryhmälle, joka on koordinoi tutkinto-ohjelmamme opetuksen käytännön kehittämistä. Palaute kuultiin ja opiskelijoita kannustettiin kaikenlaiseen aktiivisuuteen omiin opintoihinsa liittyen, sillä kaikkea ei aina osata tarjota suurelta tarjottimelta.
Kvartaalilta erityisen hyvin mieleen painui mikäs muukaan kuin vappu. Melekosta.

Kopo on parasta kovana ja mokkapalat parasta pehmeinä.

Pyry – Tilat

Vaikka Boomilaakso onkin hiljentynyt kesän ajaksi, on tilojen kanssa riittänyt paljon touhuttavaa. Bolaan hankittiin juuri kaikkien kävijöiden kengänpohjia hivelevät vuoroviikoin vaihdettavat toimistomatot, jotka parantavat Bolan sekä klubin siisteystasoa huomattavasti. Ennustettavissa on tästä johtuen Bolan siivouskustannusten pieneneminen. Kaikista näkyvin asia Bolassa on uusi siirtoseinä. Se mahdollistaa Bolan saunatilojen vuokraamisen.

Bolan takavaraston siivous ja organisointi ovat olleet näkymätön mutta valtava urakka, joka saatiin keväällä koko hallituksen voimin on tehtyä. Takavaraston käyttöaste on nyt noussut roimasti, mikä helpottaa hallituksen arkipäivää todella paljon. Takavarastosta voi nyt myös kätevästi lainata arkisia esineitä tarvittaessa, esimerkiksi ompelutarvikkeita jotka löytyvät kätevästi nimetyltä paikaltaan. Erityisesti projektivastaava ja hänen kuninkaallinen sauvansa voivat nyt huokaista helpotuksesta, koska Särkän Märässä ja Approissa tarvittavat tavarat löytyvät huomattavasti helpommin.

Klubille on suunnitelmissa heinäkuussa remontti, jossa klubin kaksi varastotilaa muutetaan niille suunniteltua käyttöä varten. Tämä uudistus nostaa erittäin paljon klubitilan käytännöllistä puolta, esimerkiksi tulevan siivousvaraston vuoksi. Myös klubitilan asiakkaiden ohjeistusta yritetään parantaa asiakkaiden käyttömukavuuden nostamiseksi, ja vahingollisten virheiden estämiseksi.

Bolaan on tarkoitus järjestää myös hallituksen siivouspäivät, joiden aikana Vola siivotaan kaikesta turhasta ja hyödyttömästä romusta. Samalla Bolaan tehdään myös hankintoja, jotka ovat rahallisesti pieniä, mutta nostavat boomilaaksomme ilmeen aivan uudelle tasolle.

Aurinkoista ja mahtavaa kesää kaikille, syksyllä tavataan taas!

Jaa Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Bot check * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.