Kvartaalikatsaus 4/2016 – This is it

Hallituksen jäsenet kertovat toiminnastaan vuoden viimeisenä neljänneksenä ja tunnelmistaan hallitusvuoden päättyessä.

Laura – Koulutuspolitiikka

Viimeistä neljännestä on leimannut kuluneen vuoden ihmettely – mihin se aika meni ja mitäs mä ehdinkään tekemään. Lokakuussa puuhasimme tiimin kanssa hyvin vahvasti mentorointiprojektin parissa hankkimalla mentoreita ja markkinoimalla projektia boomareille. Työ tuotti tulosta, kun mentoripooliin saatiin kovia ammattilaisia ja aktorihakemuksia saapui kaiken kaikkiaan 27 kappaletta. Hakemustulvan seurauksena kaikille aktorihakijoille ei mentoria löytynyt, mutta toivottavasti uusi mentorointitoimihenkilö pystyy vuoden päästä vastamaan kopotiimin kanssa tähän kysyntään entistäkin timanttisemmalla ja suuremmalla mentoripoolilla.

Henkilökohtaisesti neljänneksen hienoimpia hetkiä oli nousta pikkujouluissa lavalle ja palkita syksyn koitoksista aktiivisimpia smurffejamme. Vuosi toisensa jälkeen meille saapuu mahtava porukka, joka ottaa vanhempien boomareiden haasteet vastaan ja peittoaa ne mennen tullen, vautsi!!

Uudet vastuuhenkilöt ovat vetäneet työhanskat käteen ja perehdytys on jo erittäin hyvällä mallilla. Mentoroinnin irrottua kopon pestistä on siis istuva kopo päässyt perehdyttämään sekä uutta kopoa että mentorointitoimihenkilöä. Tanjaan ja Matildaan on kyllä vahva luotto! Muistakaahan haastella heitä ensi vuoden ajankohtaisista jutuista ;)

Minäkään en pallolta ajatellut pudota, vaan jatkan kopoisia hommia kauppatieteiden johtoryhmän sekä johtamiskorkeakoulun tiedekuntaneuvoston hallopedinä. Bolassa tavataan taas tammikuussa! Huisinhauskaa joulua ja aikaisempia vuosia parempaa vuotta 2017 kaikille!

Viimeisen kerran,
Koporölli Laura

Pyry – Klubimestari

Vuoden 2016 viimeisiä viedään! Loppuvuonna tiloissa on käynyt kova kuhina, kun pikkujoulukausi on ollut parhaimmillaan. Vuokralaisten asiakaskokemusta on pyritty parantamaan selkeämmällä ohjeistuksella vuokralaisella, ja luomalla selvät pelisäännöt mitä saa, ja mitä ei saa tehdä. Klubin valaistus on saanut lisäystä baaritiskin edessä olevista riippuvalaisimista, ja enää esimerkiksi cateringin tarjoiluja ei tarvitse hakea pimeässä. Myös omat kokkailut onnistuvat klubilla nyt hyvin, eikä pienistä sotkuista ole haittaa, koska nyt kaikki keittiön säilytyskalusteet ovat ruostumatonta terästä.

Tilojen varastot palvelevat nyt kaikki suunnitelluissa käyttötarkoituksissaan, mikä helpottaa paljon jokaisen aktiivin toimintaa. Bolaan on myös maalattu valkotaulu, johon on tarkoitus kaavioida neuvotteluhuoneen varauskalenteri sekä muita boomareita koskevia ilmoituksia.

Uuden tilavastaavan, Mikko Malmströmin perehdyttämisprosessi on lopuillaan, ja Boomi on saamassa vuodelle 2017 todella jämptin, ahkeran sekä vision omaavan toimijan. Tilat tulevat olemaan siis jatkossakin hyvissä käsissä hommien siirtyessä Mikolle.

Hyvää joulua sekä hulppeaa uutta vuotta 2017!
Kiitos kaikesta,
Mestari

Helmi – Tapahtumat

Huikeaakin huikeampi vuosi Boomin tapahtumavastaavana alkaa olla loppusuoralla ja fiilis on todella haikea. Ilolla kuitenkin jatkan muihin haasteisiin ja annan ohjat erittäin pätevälle seuraajalleni!

Lokakuun puolivälissä boomarit muuttuivat teeman mukaan elämäm koululaisiksi, kun vuorossa olivat legendaariset Kostajaiset. Smurffit järjestivät meille vanhemmille huikeat pippalot, joista ei heittäytymistä eikä tukalia tilanteita puuttunut. Marraskuussa järjestetyt Boomin Kaverisitsit olivat suositumpi tapahtuma kuin kukaan osasi ennustaa. Sitsien teemana oli vastakohdat. Tunnelma oli erinomainen ja lipun itselleen ja kaverilleen napanneet nauttivat tunnelmasta täysin rinnoin. Ensi vuonna Kaverisitsien suosioon varaudutaan isommalla paikalla. Boomin Pokeriturnaus oli sekin suosittu ja pokerimestarin tittelistä ja kätispalkinnosta käytiin tiukka taisto. RAY:n Hämeenkadun Pelaamo takasi meille hulppeat puitteet turnaukseen. Marraskuun HB-etkoilla pääsimme toden teolla poikkitieteellistymään, kun Tampere3:ssa Boomia lähellä olevat ainejärjestöt Iltakoulu, Indecs, Manager, Staabi ja TTO saapuivat etkoilemaan Klubille kanssamme. Illan ohjelmassa oli poikkitieteellinen tapahtumabingo sekä puheenjohtajaskaba. Väkeä oli huikean paljon ja jälleen kerran huomasimme poikkitieteellisyyden vetovoiman.

Loppusyksyn isoin tapahtuma oli periteisesti Boomin Pikkujoulut, joihin koko tapahtumavuosi huipentui. Pikkujouluja ideoitiin ja suunniteltiin yhdessä Rottakoplan kanssa pitkin syksyä ja kova homma palkittiinkin onnistuneilla juhlilla. Olimme tänäkin vuonna Bravo Plazassa, joka on vuosien varrella huomattu erittäin toimivaksi paikaksi. Yhteistyö henkilökunnan kanssa toimii aina loistavasti, sijainti on paras mahdollinen ja paikka itsessään on erittäin juhlava.

Myös tammikuun HB-etkot, eli Megabileet yhdessä lääkiksen kanssa, ovat työllistäneet tapahtumavastaavan loppuvuotta. Luvassa on erittäin iso poikkitieteellinen Beer Pong-turnaus, jota ei kannata missata!

Ensi vuonna Boomin omista tapahtumista vastaa Henriikka Arolaakso. Henriikan kanssa olemme kovasti valmistelleet vuoden jäätävintä reissua, Tahkotusta, sekä muita alkuvuoden tapahtumia. Perehdytys on ollut kovaa ja Boomin koko tapahtumavuosi on tullut käytyä läpi. Haku Rottakoplaan vuodelle 2017 on auki 31.12. asti. Minua kutsuvat uudet haasteet, mutta Boomin tapahtumissa minuun törmää tulevanakin vuonna varmasti!

-Helmi

Eero – Tiedotus

Vuoden 2016 viimeinen kvartaali on ollut tiedotuksen ja toimituksen osalta hyvin tulevaisuuspainotteinen. Tiedotuksessa tietoa ja osaamista on siirretty seuraajille ja uusia käytäntöjä vuodelle 2017 on suunniteltu. Tiedottajaseuraajani Nikon perehdytys onkin ollut sopiva suhde hyväksi havaittujen käytäntöjen jakamista ja myös uusien näkökulmien pohtimista. Nettisivuille on tehty paljon muutoksia, sillä joitain Boomin käytössä olleita sivuja on otettu pois käytöstä ja sisältö on siirretty Boomin pääsivuille. Selinan kanssa ideoita seuraavaan VapaaBoomariin on palloteltu, enkä malta odottaakaan, miten huikeita journalistisia kruununjalokiviä saamme ensi vuonna lukea.

Itselleni vuoden viimeinen, suuri rutistus oli VapaaBoomarin numero 5/2016. Jos lehti on netissä luettavissa marraskuun viimeisenä päivänä, sehän tarkoittaa sitä, että lehti tuli marraskuussa ja näin ollen aikataulussa. Ensi vuotta ajatellen VB:n julkaisuaikataulua on tehty entistä johdonmukaisemmaksi, jotta seuraajilleni Nikolle ja Selinalle olisi mahdollisimman selkeät raamit lähteä toteuttamaan visioitaan. Uudistuksia on odotettavissa etenkin visuaalisella puolella, joten suosittelenkin teitä varautumaan entistä upeampaan (jos se on enää mahdollista) VB:n vuosikertaan 2017.

Kuten jo viimeksi kvartaalikatsauksessa totesin, joutuivat sekä tiedotus että toimitus melkoiseen myllerrykseen toimijoiden suhteen, kun organisaatiota muutettiin. Huolenaiheena oli, löytyykö näihin uusiin pesteihin ja jaostoihin tekijöitä. Jo valittujen toimijoiden sekä kiinnostuksensa uusiin jaostoihin osoittaneiden määrään perustuen voin todeta, että uhkakuvat on voitettu ja toiminnan taso tulee olemaan todella hyvä. Eläkepäiviäni voin siis viettää vailla huolia ja murheita.

-Eero

Joonas – Projekti

Hämeenkadun Appron fiilistelyn lisäksi on meikäläinen saanut jo kääntää katseet vuoteen 2017 ja uuden projektivastaava duon kouluttamiseen. Uusien vastaavien työmäärän helpottamiseksi on yhdessä käyty avoimia keskusteluja kuinka tapahtumia tulee parantaa jatkoa ajatellen, aloitettu tärkeimmät sopimusneuvottelut ja muita tehty suuria linjauksia. Uudet päälliköt laittavat varmasti entistä huikeammat bileet pystyyn taas ensi vuonna! Vuoden lopuksi olen päässyt myös edustamaan Tamperetta ja Boomi ry:tä muissa kaupungissa huikealla menestyksellä.

Hallitusvastuut alkaa olla siis takana päin, ja niin haikeaa kun se onkin, on aika jättää soihtu seuraaville. Vuosi 2016 oli ikimuistoinen vuosi, sain tehdä asioita mistä olen uneksinut jo pienestä pitäen: niitä kovia hommia. Vuoteen mahtui monia haasteita ja liian pitkiä päiviä, mutta juuri kaiken sen takia vuodesta tuli elämäni paras.

Kiitän kaikkia teitä tuesta ja toivon onnea uudelle hallitukselle elämänne parhaaseen vuoteen!

Oman pestinsä kahdelle jakaen,
Joonas

Ella – Talous

Talouden viimeinen neljännes on kulunut Appron jälkimainingeissa. Tiimin kanssa olemme tehneet kirjanpidon ja ostoreskontran lisäksi paljon laskutusta Approon liittyen. Näin joulun lähestyessä on ollut mukavaa soitella yrityksille jouluterveisiä, samalla muistuttaen maksamattomista laskuista. Myyntireskontran tilanne näyttää kuitenkin nyt ajankohtaan nähden suhteellisen hyvältä, ja uskon, että vuodenvaihteeseen mennessä myyntisaamiset on saatu kohtuulliselle tasolle tilinpäätöstä varten.

Olen tehnyt perehdytyssuunnitelman uuden talousvastaavan perehdyttämistä varten, ja aloitimme perehdytyksen välittömästi. Tiimin kanssa teemme vielä ensi viikolla marraskuun kirjanpidon loppuun ja aloitamme joulukuun kirjanpidon. Talousjärjestelmien uudistuksen aiheuttamat haasteet on selätetty, mistä olen helpottunut ja tyytyväinen. Olen oppinut erityisesti syksyn aikana paljon uutta Tikonista, Baswaresta ja Lemonsoftista. Lisäksi Jenniä perehdyttäessä olen huomannut, miten ajatusmallini kirjanpidon ja taloushallinnon suhteen on kehittynyt verrattuna siihen, kun itse olin vuosi sitten perehdytettävänä.

Eniten jään kaipaamaan taloustiimiä ja hallituskavereita. Samalla olen kuitenkin innoissani Jennin puolesta, ja haluan antaa hänelle mahdollisimman hyvät lähtökohdat ensi vuodelle. Jatkan vielä alkuvuoden ajan talouden puikoissa sen verran, että teen omasta kaudestani tilinpäätöksen. Hommaa on siis vielä jonkin verran jäljellä. Joulun odotuksen lisäksi odotamme Jennin kanssa myös taloustiimihakemuksia. Tsemppiä kaikille hakijoille ja kiitos Boomille mahtavasta vuodesta. :)

-Ella

Valtteri – Juhla

Haalaribilevuosi 2016 on loppusuoralla. Takana ovat nyt yhdeksät bileet joista jokainen on ollut omalla tavallaan uniikki ja tarjonnut haalarikansalle rutkasti hauskanpitoa ja ikimuistoisia hetkiä. Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia olla järjestämässä näitä bileitä ja luotsata kaupunkimme pitkäikäisimpiä ja legendaarisimpia opiskelijabileitä parhaan osaamiseni mukaan. Suuri kiitos tästä onnistuneesta vuodesta kuuluu upeille kävijöillemme jotka tekevät jokaisesta illasta erityisen. Tämä on ollut mahtavaa!

Loppuvuoteen mahtui vielä kahdet bileet, joista ensimmäisiä juhlittiin marraskuussa Retrospacen hengessä. Tarjolla kävijöillemme oli Getawayn room escape–lahjakortteja, Nopeet.fi-laseja, tanssikilpailua ja uv-kasvomaalausta. Tanssilattiallakin raikasi vanhat kunnon ysärijyystöt, joten vauhtia ja nostalgiaa ei näistä bileistä puuttunut!

Joulukuun bileissä oli valloillaan Tasteless Xmas –teema jossa joulu vietiin suorastaan mauttomiin mittasuhteisiin! Jaossa oli muun muassa piparia ja uusia kauan kaivattuja Poikkitieteelliset Haalaribileet–haalarimerkkejä, tällä kertaa vaaleanvihreän sävyisenä. Joulun kunniaksi innokkaimmat aarteenmetsästäjät palkittiin pitkin Ilonaa piilotetuilla pienillä lahjakuorilla joiden sisältä löytyi niin leffalippuja, lahjakortteja kuin muutakin pikkukivaa.

Luonnollisesti Haalaribilevuoden vaihteeseen liittyy aina Biletirehtööri-haalarin ja samalla juhlien isännöintivastuun siirtyminen juhlavastaavalta seuraavalle. Ensi vuoden juhlavastaavana toimii Aino Järvenpää, joka ottaa tehtävät haltuunsa heti tammikuussa. Haalaribileet ovat ensi vuonna hyvissä käsissä ja maltan tuskin odottaa mitä uutta ja jännittävää Aino haalarikansan päänmenoksi keksiikään.

Kiitos vielä kerran upeasta vuodesta ja hyvää joulunaikaa kaikille!
-Biletirehtöörinne Valtteri

Tuuli – Yrityssuhteet

Vuoden viimeinen neljännes ei ole yrityssuhdepuolella antanut aikaa levähtää. Osaamisen ollessa parhaimmillaan näin kauden lopussa on tullut taottua vielä, kun rauta on kuumaa.
Sopimuspuolella päivitimme ja uudistimme Hartwallin sopimuksen suuntaan, jossa yhteistyö on yhä tiiviimpää ja molempia hyödyttävää. Käytännössä tämä tulee näkymään Hartwallin yhteistyönä yhä useammissa tapahtumissamme ja Lahden tehtaalle suuntautuvan Hartwallin excun palaamisena Boomin tapahtumakalenteriin. Lisäksi pitkien neuvotteluiden jälkeen solmimme uuden merkittävän yhteistyösopimuksen Unileverin kanssa. Saammekin ensi vuonna asiatapahtumiimme markkinoinnin ja brändäämisen asiantuntijuutta tämän kansainvälisen suuryrityksen kautta!

Loppu vuoden suurimpana yksittäisenä projektina yrityssuhdevastaavaa ja –jaostoa on työllistänyt Ruotsin Excu. Excupuoli keräsi bussit täyteen excuilijoita Sanomalle, Fazerille, Deloittelle ja UPM:lle. Itse risteily sujui mutkitta laivan keinumista lukuunottamatta. Yhteistyö Viking Linen kanssa oli saumatonta ja risteilykansa sai nauttia buffetin antimista ja villeistä bileistä aamuun saakka. Uutena lisäyksenä Rexcun ohjelmassa oli suurmenestykseksi osoittautunut Speed Dating.

Reissaaminen yrityssuhdepuolella ei jäänyt Ruotsin Excuun, kun marras- ja joulukuun vaihteessa Slushin järjestämä reissu lennätti 34 boomaria San Franciscon lämpöön. Reissu mutkistaan huolimatta oli ikimuistoinen ja tuleekin harkita voisiko Boomin tapahtumavuoteen sisällyttää vuosittaisen ulkomaan excursion. San Franciscossa kävimme Stanfordin yliopistolla, Piilaaksossa, parilla hieman pettymykseksi jääneellä yritysvierailulla ja NHL- ja NBA-peleissä. Matkaseurana oli myös warrantti- ja enklaavilaisia, joten kylterit valloittivat massalla San Franciscon kadut.

Syyskokouksen jälkeen iso osa yrityssuhdevastaavan ajasta on mennyt perehdyttäessä ja alkuvuoden asioiden valmistelussa Jutan kanssa. Olemme aloittaneet vuosijuhlien yhteistyökumppanien hankinnan aktiivisimpien jaostolaisten kanssa jo tämän vuoden puolella toistaiseksi melko menestyksekkäästi. Työn aikaistaminen on toivottu muutos yrpän vuosikelloon, sillä vujujen aikainen ajankohta ja paine heti kauden alussa ovat olleet edeltäjiäni siteeraten ”märkä rätti vasten kasvoja.” Lisäksi olemme järjestelleet 23.1. järjestettävää kesätyöpäivää, jossa ohjelmassa on työnhaku- ja cv-klinikka –työpajat, sekä asiaa Linked Inin hyödyntämisestä työnhaussa ja henkilöbrändistä. Loppuvuoden excu-tarjontaan sisältyi myös pernteiseen tapaan vierailu KPMG:n toimistolle Tampereella.

Nyt pysähtyessäni miettimään ja katsoessani vuotta taaksepäin voin hymyillä ja olla ylpeä Boomin saavutuksista joka saralla. Vielä enemmän minulle kuitenkin merkitsee se mitä tästä vuodesta on jäänyt käteen: ihmiset, yhteisö, onnistumiset, epäonnistumiset ja karttuneet taidot, sekä hiljainen tieto. Sen tiedon pyrin siirtämään Jutalle ja näen, että tulossa on hieno vuosi eritoten yrityssuhteiden saralla. Jutan yrppäosaaminen ja visio jaoston suuremmasta osallistamisesta, sekä huolella hoidetusta työkentästä takaavat jatkuvuutta ja yrityssuhteet erittäin hyviin käsiin!

Taustajoukkoihin ja uusiin haasteisiin siirtyen, mutta aina tarvittaessa apua antaen,
Tuuli

Janne – Puheenjohtaja

Puheenjohtajan vuoden viimeinen kvartaali on pitänyt sisällään kaksi suurta asiaa. Organisaatiouudistuksen läpiviemisen ja uusien toimijoiden perehdyttämisen ohjaaminen seuraavalle kaudelle. Organisaatiouudistus saatiin vietyä maaliin todella hyvin ja jokaiseen uuteenkin tehtävään löysimme erinomaiset henkilöt. Ensi vuoden toiminnan seuraaminen on uuden rakenteen johdosta erityisen mielenkiintoista ja uskon, että uusi avainporukka seuraajani Antin johdolla saa aikaan enemmän kuin koskaan.

Loppuvuotta värittivät omalta osaltani myös muutamat reissut ympäri Suomea, niin hupi- kuin työmielessä. Mieleenpainuvimpia viikonloppuja oli varmasti Suomen Ekonomien liittokokous Lahdessa 12.11. Liittokokous on paikka jossa kylteri- ja ekonomyhteisöjen edustajat päättävät liiton suurista linjoista ja toiminnasta. Tänä vuonna liittarissa ilmeni suuriakin erimielisyyksiä jäsenyhteisöjen välillä liittyen muun muassa jäsenmaksualennuksiin. Lopputuloksena Helsingin Ekonomien ylivoimainen äänimäärä päätti muiden mielipidettä vastaan, mikä herätti kokouksessa jonkin verran turhautumista. Tapaus varmasti auttaa kyltereitä jatkossa, kun neuvotellaan liittokokousäänien jakautumisesta ja Helsingin Ekonomien vallan vähentämisestä. Katsokaa ihmeessä liittokokouksen videotallenne tästä.

Tampere3:n saralla uuteen vuoteen lähdetään suhteellisen sekavissa tunnelmissa. TTY:n hallitus ilmoitti joulukuussa, että TTY on mukana prosessin jatkamisessa, vaikka marraskuun puolessa välissä tehtyä hankkeen keskeyttämistä pidettiin käytännössä Tampere3:n kuoliniskuna. Prosessi tuottaa työtä joka tapauksessa paljon myös vuonna 2017, ja tärkeintä Boomin osalta on olla vahvistamassa yhteistä opiskelijoiden liikettä ja ainejärjestöyhteistyötä, kävi hankkeelle miten hyvänsä.

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Kirjoittaessani tätä on vuotta ja kahden vuoden hallituskauttani jäljellä reilu viikko. Käsittämätöntä, miten nopeasti aika Boomin aktiivitoiminnassa on mennyt. Viikon verran kalenterini on jo näyttänyt tyhjältä ja mielessäni mietin, millä kaikella sen tulevaisuudessa voin täyttää. Kevään vaihto-opinnot helpottavat hieman onneksi tässä enkä onneksi ole vielä todellakaan häipymässä kuvioista kokonaan. Näin kolmen ja puolen vuoden aktiivitoiminnan ja kahden hallituskauden jälkeen en voi muuta, kuin kiittää lämpimästi kaikkia teitä, jotka olette tehneet tästä matkasta käsittämättömän upean kokemuksen. Fiilikset ovat kieltämättä haikeat. Paljon olen saanut nähdä, tehdä, onnistua ja myös epäonnistua. Kaikille aktiivitoimintaan lähtemistä miettiville haluan sanoa, että missään muualla ette enää vastaavaa mahdollisuutta tule kokemaan ja tämän yhteisön ROI kokemuksina, oppimisena ja ystävyyssuhteina on loistava sille ajalle, mitä tähän investoitte. Tehdään Boomista entistä parempi ensi vuonna!

One last time,

PuheenjohtaJanne Vikman

Jaa Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Bot check * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.