Sinustako tutor vuosimallia 2018?

Kirjoittanut: Mona Sundell

Tutorhaun deadline kolkuttelee jo ovella ja Smurffiviikot siintävät tulevaisuuden horisontissa, joten on hyvä hetki kertoa muutama sana Boomin tutoroinnista. Millaista on tutorointi Boomissa? Kolme konkaria esittelee meille omia kokemuksistaan ja kertoo elintärkeitä vinkkejä tuleville tutoreille. Kysymyksiin vastaamassa ovat vanhempi tieteenharjoittaja Lassi Viljakainen (tutor 2015), kandin jo porskuttanut Mari Filatov (tutor 2016) sekä tuorein tulokas Eppu Kiiskilä (tutor 2017).

Miksi hait tutoriksi?

”Halusin päästä näyttämään uusille fukseille, miten siistiä on toimia ainejärjestössä ja mitä mahdollisuuksia se tuo”, aloittaa Lassi. Totta onkin, että tutorina pääsee näyttämään smurffeille ainejärjestötoiminnan luoman uniikin yhteishengen. Mari kertookin, että aktiivisuus Boomin toiminnassa, kuten Rottakoplassa ja Vuosijuhlastaffissa sai hänet hakemaan tutoriksi. Tähän Eppu jatkaa: ”Oma fuksisyksyni oli hieno, ja halusin olla mukana auttamassa uusia fukseja saamaan vähintään yhtä hyvän kokemuksen”.

Mikä on ollut parasta tutoroinnissa?

”Se, että omista tutoroitavista jäi ystäviä, joiden kanssa olen vieläkin tekemisissä. Tutorointi ei suinkaan jää vain Smurffiviikkoihin!”, Mari iloitsee. Lassin mukaan hienointa oli nähdä kuinka suurin osa omista fukseista jäi Boomin toimintaan mukaan. ”Jotain vaikutusta saattoi siihen itselläkin olla”, kertoo Lassi pilke silmäkulmassa. Eppukin on samaa mieltä, että parasta oli oppia tuntemaan uusia ihmisiä. Tutoreiden asenteilla ja aktiivisuudella on siis merkitystä tutoroitavien integroitumisessa opiskelijayhteisöön.

Mitä haluaisit sanoa tuleville tutoreille?

Ainejärjestötoiminnan näkökulmasta tutorointiin on otettava esimerkillinen asenne. Lassin mukaan se on tärkein kanava, josta Boomiin saadaan tulevaisuuden tekijöitä. Lassi jatkaa vielä, että ”tutoroitaviin on suhtauduttavana yksilöinä, jotta jokainen löytää oman paikkansa opiskelijayhteisössä”. Mari muistuttaa tulevia tutoreita siitä, että Smurffiviikoille on hyvä jättää kunnolla vapaata kalenteriin, jotta työt tai muut menot eivät vie aikaa tärkeältä tehtävältä. ”Rennosti vaan ja hyvällä asenteella niin hyvä tulee”, kiteyttää Eppu.

Mieleenpainuvin muisto tutorajoilta?

Mari listaa tutoroinnin parhaaksi muistoksi Smurffiviikkojen huipentuman eli Kastajaiset. ”Aivan huikea ilta!”. Eppukin pitää Kastajaisia kohokohtana. Lassi lisää vielä: ”Hienointa oli nähdä, kuinka nopeasti ryhmä muotoutui ensimmäisestä päivästä alkaen ja muutaman päivän päästä kaikki olivatkin jo hyviä kavereita keskenään”.

Mitä tutorointi opetti sinulle?

Kaikki kolme komppaavat toisiaan ja kertovat tutoroinnin opettaneen ensisijaisesti ryhmässä toimimista ja vastuun ottamista. Erilaisten ihmisten kanssa toimiminen ja sosiaaliset taidot kehittyvät varmasti, kun tutorit opastavat smurffeja opin tielle.

Lopuksi Lassi huikkaa tärkeän kommentin: ”Ottakaa ilo irti tutoroinnista, kun sitä kerrankin pääsee tekemään!”. Tämä kiteyttää Smurffiviikkojen ytimen: Hauskaa saa olla.

Muista lähettää hakemuksesi viimeistään 4.3. alla olevan linkin kautta!

Kanditutorit: https://goo.gl/forms/Z1KXJYB7zxWP0ev53
Maisteritutorit: https://goo.gl/forms/uRHwl9AIFsvpMsUB2

Jaa Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Bot check * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.