Vaihtokuulumisia Wienistä

Terveisiä kesäisestä Wienistä! Aikani vaihdossa on kulunut hurjaa vauhtia ja kirjoittelinkin tänne blogin puolelle nyt hieman kuulumisia täältä vaihdosta. Olen kevätlukukauden ajan Erasmus-ohjelman kautta vaihdossa Itävallan pääkaupungissa Wienissä. Opiskelen Wienin Yliopistossa kauppatieteiden, taloustieteen ja statistiikan tiedekunnassa ja opintoni koostuvat pääosin johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan kursseista.

Arki vaihdossa on sujunut hyvin ja tuonut mukavaa vastapainoa kiireiselle kandisyksylle. Tavallinen arkipäiväni alkaa usein luennolla tai ryhmätyöprojektilla, jonka jälkeen tapaamme kaveriporukalla esimerkiksi puistossa piknikin merkeissä, terassilla viinilasillisen äärellä tai kaupungin katuja ja nähtävyyksiä kierrellen. Wienissä on monta yliopistoa, paljon vaihtareita ja erilaisia vaihtareille suunnattuja tapahtumia, joiden kautta muihin vaihto-opiskelijoihin on päässyt tutustumaan hyvin matalalla kynnyksellä. Paikalliset Erasmus-järjestöt toimivat aktiivisesti ja tarjoavat esimerkiksi viikonlopun mittaisia matkoja muualle Itävaltaan ja naapurimaihin sekä järjestävät viikoittain tapahtumia illanistujaisista museovierailuihin.

  

Vaihtokaupunkina Wien on ollut nappivalinta. Wien on hyvin kaunis, siisti ja viihtyisä kaupunki, joka tarjoaa todella paljon koettavaa ja nähtävää jokaiselle. Kaupunki on tunnettu kulttuuritarjonnastaan, kuten museoista, konserteista ja erilaisista tapahtumista sekä erityisen kauniista, näyttävistä rakennuksista ja arkkitehtuurista. Wienissä lukukausi alkaa maaliskuussa ja jatkuu kesäkuun loppupuolelle, minkä johdosta olenkin saanut nauttia myös Keski-Euroopan lämmöstä melkein koko vaihtojaksoni ajan.

Viikot eivät (ainakaan vielä) ole olleet opiskelun puolesta kovinkaan kiireisiä, joten aikaa on jäänyt paljon myös esimerkiksi matkustelulle. Löysinkin jo vaihdon alkupuolella ympärilleni ihania kavereita, joiden kanssa matkustelemme ja vietämme muutenkin yhdessä aikaa vapaa-ajalla. Olemme tehneet porukalla paljon viikonloppureissuja, ja kahden viikon pääsiäislomalla lähdimme pidemmälle matkalle kiertelemään Eurooppaa.

 

Tiivistetysti matkustelu, uudet ystävät ja onnistunut kaupunkivalinta ovatkin tehneet kuluneesta keväästä ja tähänastisesta vaihdosta onnistuneen ja ikimuistoisen. Sen lisäksi koen, että kielitaitoni on erityisesti englannin sekä jonkin verran myös saksan osalta kehittynyt. Vaihto on ollut myös kaiken kaikkiaan opettavainen kokemus, sillä toiseen maahan muuttaminen, ulkomailla asuminen ja uuteen ympäristöön sopeutuminen ovat olleet myös osittain hyppy pois omalta mukavuusalueeltani. Vaihtoaika on kuitenkin tarjonnut minulle niin paljon mahtavia kokemuksia, että hyppy mukavuusalueelta ehdottomasti kannatti. Voinkin siis lämpimästi suositella vaihtoon lähtemistä sekä erityisesti Wieniä vaihtokohteena.

Mukavaa kesää kaikille ja nähdään taas viimeistään syksyllä!

Ella Pekki

Jaa Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Bot check * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.