Hakeminen

Liity kauppatieteilijöiden iloiseen joukkoon! Olitpa sitten kiinnostunut pohtimaan talousmaailman polttavia kysymyksiä kansantaloustieteellisestä näkökulmasta tai halusitpa erikoistua markkinoinnin ammattilaiseksi, kauppatieteiden tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet työskennellä alati muuttuvissa talous- ja elinkeinoelämän johto- ja asiantuntijatehtävissä. Tampereen yliopistossa voit keskittyä sinua itseäsi kiinnostaviin teemoihin laajan kurssivalikoiman sekä tiedekuntarajat ylittävien opintokokonaisuuksien myötä ja näin luoda juuri itsesi näköisen tutkinnon.

Hakeminen

Kauppatieteisiin haetaan yhteisvalinnassa, joka koskee kaikkia kauppatieteellisiä yksiköitä lukuun ottamatta Åbo Akademieta ja Hankenia. Vuonna 2017 kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa voi siis hakea seuraaviin yliopistoyksiköihin: Aalto-yliopiston, Oulun yliopiston, Jyväskylän yliopiston ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulut, Itä-Suomen, Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Haku kaikkiin korkeakoulujen koulutuksiin tapahtuu valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Voit hakea yhteensä enintään kuuteen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakukohteeseen. Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakuaika alkaa 15. maaliskuuta 2017 ja päättyy 5. huhtikuuta 2017 klo 15.00.

Pääsykokeet

Pääsykoe on erittäin haastava koe, jolla mitataan hakijan tietämystä pääsykoekirjojen sisällöstä. Pääsykoekirjat käsittelevät johtamista ja markkinointia, kansantaloustiedettä sekä laskentatointa ja rahoitusta. Talousmatematiikan osuus perustuu lukion opetussuunnitelman mukaiseen talousmatematiikan oppimäärään. Pääsykoe koostuu aihe-alueiden mukaan neljästä osiosta. Pääsykokeella pyritään asettamaan sadat hakijat paremmuusjärjestykseen, joten sen sisältämistä kysymyksistä tehdään haastavia kysymällä kompakysymyksiä ja nippelitietoutta. Tampereen yliopistossa koulutukseen valitaan vuosittain 135 uutta opiskelijaa, joista 27 valitaan todistuspistein, 68 yhteisvalintapistein ja 40 koepistein. Todistusvalinnassa otetaan huomioon ainoastaan ensikertalaiset hakijat. Yhteispiste- ja koepistevalinnassa ensikertalaisille varataan paikoista puolet.

Valintaväyliä Tampereen yliopistoon on kolme:

– Pelkän todistuksen perusteella
– Todistuksen ja valintakokeen perusteella
– Pelkän valintakokeen perusteella

Valintakoe pidetään 7. kesäkuuta 2017. Tampereella valintakoepaikkana on Tampereen yliopiston keskustakampus (Kalevantie 4). Salijaot löytyvät valintakoepäivänä yliopiston päärakennuksen aulasta.

Tulokset

Tiedot todistusvalinnassa hyväksytyistä julkaistaan viimeistään 30.5.2017. Hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Valintakokeen tulokset julkaistaan viimeistään 30.6.2017. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.

Lisätietoa kauppatieteellisen alan yhteisvalinnasta löytyy osoitteesta www.kauppatieteet.fi ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun sivuilta. Käy myös kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan facebook-sivuilla.