IAET-kassa

Miksi liittyä IAET-kassaan jo opiskelijana?
Opiskelija voi jo opiskeluaikana vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Kassan jäsenillä, joilla on tutkinto ja jotka täyttävät työssäoloehdon, on mahdollisuus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa tilanteessa, jossa työtä ei ole tarjolla. Kun liityt kassaan jo opiskeluaikana, voit saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jos et löydäkään heti valmistumisen jälkeen sopivaa työpaikkaa.

Työssäoloehto
Nykyisen työttömyysturvalain mukaan työssäoloehto on pääasiassa 26 viikkoa työtä (vähintään 18h/vko), viimeksi kuluneiden 28 kuukauden aikana. Opiskeluaika on ylihypättävää aikaa eli se pidentää 28 kuukauden tarkastelujaksoa. Tämä tarkoittaa, että voit koko opiskeluajan kartuttaa työssäoloehtoasi tai kartuttaa sen jopa kokonaan. Jos liityt ensimmäisen opiskeluvuoden aikana ja työskentelet 12 viikkoa joka kesä, niin olet täyttänyt työssäoloehdon kahdessa lähes kahdessa kesässä!

Kassan jäsenmaksu
IAET-kassan jäseneksi voit liittyä, kun olet liittymishetkellä palkkatyössä. Kassan jäsenmaksu on 105€ (vuonna 2015) ja se maksetaan vuosittain. Liittyä kannattaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa vuotta kartuttaaksesi työssäoloehtoasi mahdollisimman paljon, sillä jäsenmaksu maksetaan kalenterivuosittain. Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

Esimerkkilaskelma
Jos olet ansainnut 1600€/kk kesäisin työssäolosi aikana, olet oikeutettu noin 49 euron päivärahaan. Aika hyvin verrattuna Kelan maksamaan päivärahaan, joka on 32,46€.
IAET-kassan sivuilla www.iaet.fi on päivärahalaskuri, jolla voit itse laskea päivärahasi omien tulojesi mukaan. Jos tienaat vielä enemmän, on päivärahakin luonnollisesti suurempi. Jäsenmaksu maksaa siis itsensä takaisin jo hyvin lyhyessä ajassa, jopa mutamassa päivässä!

Liittyminen
IAET-kassaan liittyminen opiskelijana tapahtuu jäsensivujen kautta osoitteessawww.ekonomit.fi
Lue lisää osoitteesta www.iaet.fi.