Tietotekniikkavinkkejä

Liittyminen boomarit-listalle

Klikkaa kuvaa suuremmaksi, mikäli et saa selvää.

Listaohje

Jos haluat poistua listalta, lähetä samaan osoitteeseen viesti signoff boomarit ja homma onnistuu.

Viestin lähettäminen listalle

Kun haluat lähettää Boomarit -listalle viestin, osoite on boomarit(a)uta.fi. Hallituksen tiedotusvastaava lukee viestit läpi ja hyväksyy ne harkintansa mukaan. Viestisi pääsee listalle vain tiedotusvastaavan kautta.

Lukaisethan kuitenkin alla olevat ohjeet ennen kuin lähetät viestiä listalle. Alempana löytyy myös esimerkkisuoritukset hyvästä ja huonosta suorituksesta kuvina.

Boomarit-listan käyttöohjeet:

1. Mieti tarvitseeko lista viestiä lainkaan? Eli älä lähetä kolmea sienikeittokerhon jäsentä koskevaa viestiä koko listalle.

2. Poista viestistäsi kaikki muotoilut (kursivoinnit, kummat fontit jne.) copypasteamalla koko teksti muotoiluvapaaseen tekstinkäsittelyohjelmaan, kuten Windows Notepadiin. Copypastea tätä kautta muotoilusta puhdistettu viesti ja lähetä vasta sitten. Vaihtoehtoisesti voit valita myös viestin lähetyskentästä vain teksti -tilan.

3. Jos haluat myydä, ostaa tai vuokrata jotain, laita viestisi Boomin nettisivuille yhteisöltä-osioon. Siellä viestisi näkyvät kauemmin ja halutessasi voit muokata ilmoitustasi helposti. Myöskin muissa ilmoitusasioissa, harkitse nettisivujen käyttöä boomarit-listan vaihtoehtona.

4. Muista laittaa otsikko kuntoon, eli informatiiviseksi. Näin viestin saaja voi päättää jo ennen viestin avaamista, haluaako lukea viestiä lainkaan. Pidä itse viesti lyhyenä, käytä linkkejä jos mahdollista.

5. Tarkasta viestisi niin huolellisesti, etteí sitä tarvitse korjata myöhemmin, varmista esimerkiksi aina päivämäärät ja muut ajat! Näin ei tarvitse lähettää jälkeenpäin heti uutta viestiä, kun tiedot eivät täsmääkään ja pahoitella spämmiä. Eikä ole hauskaa lukea viestiä, joka ei koske itseä lainkaan, vielä moneen kertaan korjattuna.

6. EI LIITETIEDOSTOJA! Serverit menee jumiin, kun 1000 postilaatikkoon kopioidaan joku 2 Mb:n word- liitetiedosto.

7. ÄLKÄÄ HUUTAKO MONTAA RIVIÄ PUTKEEN. SITÄ ON ÄRSYTTÄVÄÄ JA VAIKEAA LUKEA PIDEMMÄN AIKAA, KUTEN VARMASTI HUOMAATTE TÄSTÄKIN TEKSTINPÄTKÄSTÄ. HUUTAKAA VAIN TÄRKEIMMÄT KOHDAT!

8. Välittäessänne muiden viestejä, siivotkaa ne nätimmän näköiseksi, niin ettei siinä näy niitä ylimääräisiä tietoja häiritsemässä informatiivisuutta. Eli älkää jättäkö Fwd-merkintää otsikkoon, alun ylimääräisiä tietoja, vaan välitettävän viestin ja yhteystietojen jälkeen ”Viestin välitti Pekka Boomari” ja oma mahdollinen allekirjoitus. Jos kyseessä on liite, kopioi se tekstikenttään.

9. Jos laitat viestiisi linkin internetsivuille, laita linkki muodossa http://www… (siis myös http:// osoitteen alkuun). Tällöin viestistä pääsee vain klikkauksella kyseisille internetsivuille. Tarkista myös, että linkkisi toimivat.

10. Jos listalle tulleessa viestissä kysytään ilmoittautumista sähköpostimuodossa, ole tarkka, ettet vastaa suoraan boomarit-listalle!

11. Tiedotusvastaavan tehtävä ei ole korjata virheitäsi, joten yritä saada viesti mahdollisimman korrektiin muotoon.

12. Tiedotusvastaava ei myöskään välitä viestejä puolestasi, sillä tällöin viestin lähettäjätietoihin ilmestyy tiedotusvastaavan nimi, eikä alkuperäisen lähettäjän nimi. Tämä helpottaa listakäyttäjien elämää.

Hyvä suoritus
Listaviesti: hyvä suoritus

Huono suoritus
Listaviesti: huono suoritus

Liittyminen Boomin ilmoon

Täytä tietosi oheisen linkin lomakkeelle https://intra.boomi.fi:4430/

Boomin sivujen muokkaaminen

Käy lukemassa WordPress-käyttöohjeet kuinka Boomin sivujen muokkaaminen tapahtuu. Tämä vaatii rekisteröitymisen sivuille. Voit tehdä sen itse, kirjautua somen kautta tai pyytää tiedostusvastaavalta neuvoja.