VapaaBoomari

VapaaBoomari eli VB on Boomi ry:n poliittisesti sitoutumaton ainejärjestölehti. Lehti ilmestyy 5 kertaa vuodessa niin perinteisesti printtiversiona kuin modernisti verkossakin. Verkossa lehteä jaetaan monissa eri sosiaalisissa medioissa, ja julkaisualustana toimii Boomin omien sivujen lisäksi Issuu-julkaisupalvelu. Printtiversio on jaossa vapaasti Boomilaaksossa sekä ympäri yliopistokampusta. Osa painoksesta postitetaan myös yhteistyöyrityksille sekä muille Boomin sidosryhmille. Uusille opiskelijoille smurffinumero postitetaan kotiin kesällä.

Lehden teosta vastaa mediatiimi, tiedotusvastaava-päätoimittajan johdolla. Mediatiimissä on mukana toimittajia, valokuvaajia, taittajia, sosiaalisen median asiantuntijoita ja muuten vain idearikkaita boomareita. Lehden teossa on mukana myös mediatiimin ulkopuolisia avustajia. Mikäli olet kiinnostunut lehden teosta, ota yhteyttä tiedotusvastaavaan (tiedotus@boomi.fi), päätoimittajaan (paatoimittaja@boomi.fi) tai mediatiimin/toimituksen jäseniin. Varsinaiseksi mediatiimin jäseneksi haetaan loppuvuodesta erillisellä hakemuksella.

Lehden numerot ideoidaan useita viikkoja ennen deadlinea ja ilmestymistä, joten juttuideat ja mainokset kannattaa toimittaa ajoissa. Noin kuukausi ennen deadlinea mediatiimi sekä toimitus pitävät palaverin ja päättäävät mitä juttuja seuraavaan lehteen tulee. Kokouksissa lehden sisältö ideoidaan ja jaetaan journalistiset sekä graafiset tehtävät toimittajille ja avustajille.

Lehden deadlinet löydät mediakortista ja lehti ilmestyy noin pari viikkoa deadlinen jälkeen. Ilmestymisestä tiedotetaan jäsenistöä Boomarit-listan ja Boomin nettisivujen kautta sekä eri sosiaalisen median kanavissa.

>> Mediakortti

Lehtiarkisto

  VapaaBoomari 2/2018 on ilmestynyt!

  Vuoden toisessa VapaaBoomarissa yhdistyvät pukuloistollaan valloittaneet 50. vuosijuhlat sekä sinisen eri sävyillä teemoitettu vappu. Kerää lehden sivuilta myös puuhavinkit kesän vapaapäiville ja pysy ajan hermolla lukemalla artikkeli tämän hetken kuumimmasta puheenaiheesta, tekoälystä.

  VapaaBoomarin toimitus, mediatiimi ja brändijaosto toivottavat kaikille vauhdikasta vappua ja mukavaa kesää!

   


  VB_22018.pdf (48 latausta)

  Lue lisää

  Sinustako tutor vuosimallia 2018?

  Kirjoittanut: Mona Sundell

  Tutorhaun deadline kolkuttelee jo ovella ja Smurffiviikot siintävät tulevaisuuden horisontissa, joten on hyvä hetki kertoa muutama sana Boomin tutoroinnista. Millaista on tutorointi Boomissa? Kolme konkaria esittelee meille omia kokemuksistaan ja kertoo elintärkeitä vinkkejä tuleville tutoreille. Kysymyksiin vastaamassa ovat vanhempi tieteenharjoittaja Lassi Viljakainen (tutor 2015), kandin jo porskuttanut Mari Filatov (tutor 2016) sekä tuorein tulokas Eppu Kiiskilä (tutor 2017).

  Miksi hait tutoriksi?

  Lue lisää

  VapaaBoomari 1/2018 on nyt julkaistu!

  Vuoden ensimmäisen VapaaBoomarin kantavana teemana on hyvinvointi. Lue lehden sivuilta mm. mitä mieltä toimitus oli McVeganista tai mitä Alf Rehn ei-luovista ihmisistä. Korjaa talteen myös ajankäyttövinkit ja tipsit uusiin harrastuksiin.

  Mukavia lukuhetkiä!


  VB_12018.pdf (96 latausta)

  Lue lisää

  Vuoden viimeinen VB on nyt julkaistu!

  Vuoden viimeisessä VB:ssä tutustutaan urheilujohtamisen maailmaan ja kerrotaan lyhyesti, mitä ovat Bitcoinit pähkinänkuoressa. VB testaan parissa lähdetään makumatkalle Eurooppaan. Pääsimme myös mukaan kuvamatkalle Boomin ulkomaan exculle Amsterdamiin ja annamme viimeiset joululahjavinkit lahjastressin helpotukseksi. Viimeisen lehden myötä VB:n tekijätiimi 2017 kiittää kuluneesta vuodesta!


  VapaaBoomari 5/2017 (153 latausta)

   

   

  Lue lisää

  VapaaBoomarin yritysversio nyt Bolassa ja verkossa

  Asiaviikon jälkimainingeissa on hyvä seilata vielä hetki asialinjalla VB:n vuosittaisen yritysnumeron parissa! Uuden lehden sivuilta selviää muun muassa mikä on Boomi Business Network, mitä tarjoaa Tribe Tampere ja kuka yhteistyökumppani haluaisi viedä vuosijuhlat Pohjanlahden laineille. Yritysnumero esittelee Boomin tarjoaman laajan yhteistyömahdollisuuksien kirjon - tutki siis rohkeasti, miten voisimme toimia yhdessä juuri sinun kanssasi.

  Voit myös ladata lehden tästä:

  VB42017.pdf (158 latausta)

  Lue lisää

  VapaaBoomarin smurffinumero on nyt julkaistu!

  Tuskanhien ja -kyynelten täplittämä pääsykoekevät on taputeltu pakettiin ja sen on kruunannut se, että kyseisen koetuksen selvittäneet uudet smurffit ovat vastaanottaneet ilouutiset uudesta opiskelupaikasta! Matkaoppaaksi opiskelijaelämään ja Boomin ytimeen koostimme VapaaBoomarin smurffiversion. Johdatamme smurffit läpi smurffiviikkojen, tarjoamme jäärän vinkit Reissuvihkon suorittamiseen ja esittelemme hallituksen, tutorit sekä Boomin suurimmat tapahtumat. VapaaBoomari nappaa sinut mukaan tutustumisretkelle uuteen ainejärjestöösi tai nostalgiamatkalle takaisin omaan smurffivuoteesi!

   

   

  Voit ladata lehden tästä:


  VapaaBoomari3 (163 latausta)

  Lue lisää

  Keväinen VB 2/2017 luettavissa!

  Kevätauringon (vaihtelevasti) pilkistellessä pilviverhon takaa ajautui VapaaBoomarin toimitus jo haikeisiin kesäfiiliksiin, joten halusimme jakaa vinkit kesänviettoon ja herkullisimmat eväät vapun piknikille. Lisäksi kurkistimme, miltä näyttää Pekka Puustisen urapolku ja löysimme korkeanpaikan kammon VB testaa -hengessä.

  Voit ladata lehden tästä:


  VB2_2017_2.pdf (168 latausta)

  Lue lisää

  Uudistunut VB 1/2017 nyt luettavissa!

  Sujahda uudistuneen VapaaBoomarin sivuilla mukaan Kypä-tunnelmiin, Tahkotukselle ja tutustu uuteen hallitukseen. Tutustuimme myös LinkedInin saloihin ja testasimme Tampereen parhaat kahvilat.

   

  https://issuu.com/vapaaboomari/docs/vb1_3a2017_issuu

  Voit ladata lehden tästä:


  VB1-17.pdf (210 latausta)

  Lue lisää

  VB 5/2016 nyt netissä!

  Jaahas, vuoden 2016 viimeinen VB on valmistunut! Lehti on luettavissa netissä nyt ja alkuviikosta printtinä. Nyt on juttua vaelluksesta, Raxilliksesta, Jodelista ja vaikka mistä!

  Lehden voit ladata myös tästä:
  VB516_pieni.pdf (242 latausta)

  https://issuu.com/vapaaboomari/docs/vb516_issuu

  Lue lisää

  VB 3/2016 Smurffinumero

  Jokasmurffin tärkein opas, SmurffiVB, on nyt julkaistu! Lehden sivuilta löydät tietoa muun muassa smurffiviikkojen ohjelmasta, pääset tutustumaan tutoreihin, saat tietoa ainekerhoista ja paljon muuta!

  Lue lisää

  VB 2/2016 Vappuun sinut valmistelee tuore VapaaBoomari!

  Uusimman VB:n sivuilta voit käydä vielä fiilistelemässä vuosijuhlia, lukea vuoden boomarista ja luennoitsijasta tai lukea, miten pääset eroon darrasta!

  Lue lisää

  VB 1/2016 Kaamosmasennuksesta pelastaa uusi VapaaBoomari!

  Selvitä vuoden ensimmäisen VB:n sivuilta vuoden 2016 tärkeimmät trendit, tutustu Boomin uuteen hallitukseen ja eläydy boomareiden vaihtokokemuksiin.

  Lue lisää

  VB 4/2015 Yrittäjyysnumero

  Syksyn VapaaBoomarin teemana on tällä kertaa yrittäjyys! Innostu ja inspiroidu yrittäjyystarinoista ja erilaisista yrittäjyysaiheisista artikkeleista. Nyt kun legendaaristen smurffiviikkojen jättämä pöly on laskeutunut, on myös sopiva hetki kaivella parhaat smurffijuorut esiin sekä poimia parhaat vinkit iskurepliikkeihin VB testaa –palstalta!

  Lue lisää

  VB 3/2015 Smurffinumero

  Jokasmurffin paras opas opiskeluelämään uutena boomarina on nyt julkaistu! Tämän opuksen avulla pääset tutustumaan niin smurffiviikkojen ohjelmaan, Boomin jaostoihin ja ainekerhoihin kuin tutoreihinkin. Älä missaa!

  Lue lisää

  VB 2/2015 Yritysedition

  Erityisesti yrityksille suunnattu VB esittelee Boomia, sen toimintaa ja lukuisia yhteistyömahdollisuuksia ainejärjestömme kanssa. Lehdestä voit lukea niin mentoroinnin hyödyistä kuin uusista tiloistamme Pinninkatu 57:ssa. Pääset myös tutustumaan Boomin tapahtumien monipuoliseen kirjoon!

  Lue lisää

  VB 1/2015 Entistäkin ehompi, uudistunut VapaaBoomari on nyt täällä!

  Entistäkin ehompi, uudistunut VapaaBoomari on nyt täällä! Lue vuoden ekasta VB:stä vuosijuhlaviikon parhaat juorut, tutustu T3-hankkeeseen ja lue Suomen alkoholipolitiikan herättämistä ajatuksista.

  Lue lisää

  VB 5/2014 Vuoden viimeinen helpotus

  Vuoden viimeinen helpotus! Viimeisessä numerossa tapaatte Lotan, luette tarinoita ja pääsette vierailulle liskojen yöhön. Tästä on hyvä luovuttaa ohjat uusiin käsiin. For the last time, päätoimittajanne Anni.

  Lue lisää

  VB 4/2014 Valoa syksyn pimeneviin iltoihin

  Iltojen pimetessä on ajankohtaista muistella smurffiviikkoja ja pohtia, millaista kahvia vaatii syysmelankolian selättäminen. Toisaalta syksyinen ryhtiliike saattaa herättää uusia unelmia vaikkapa omasta tulevaisuudesta. Kun masentaa ja vituttaa, VB auttaa elämässä eteenpäin.

  Lue lisää

  VB 3/2014 Kun smurffi on pulassa, VapaaBoomariin voi luottaa

  Kun tuore smurffi on hädässä, VapaaBoomariin voi aina luottaa. 48-sivuinen joka boomarin raamattu on nyt saatavilla. Lehden sisältä löytyy kanttakin raffimpaa matskua - mitä siis enää odotat!

  Lue lisää

  VB 2/2014 Maaginen vappunumero, joka kertoo, miltä tuntuu tehdä valintoja tai käydä Pispalassa

  "Jes, pitkästä aikaa jotain hyvää luettavaa!" tokaisi muuan yrityssuhdevastaava, kun kuuli vuoden toisesta VB:stä. Tutustu sinäkin maagiseen vappunumeroon, joka kertoo, miltä tuntuu tehdä valintoja tai käydä Pispalassa.

  Lue lisää

  VB 1/2014 Työnhaun ja kaiken muunkin haltuunottava talvinumero

  Työnhaun ja kaiken muunkin haltuunottava VB 1/2014 on täällä. Lue ja nauti.

  Lue lisää

  VB 5/2013 Joulukuu

  Mm. joulukiloista ja niiden karistamisesta. Viekää jouluksi kotiin äideille ja isille luettavaksi!

  Lue lisää

  VB 4/2013 Lokakuu

  Syksyn 2013 VB on täällä, lue tuoreimmat juorut smurffiviikoilta!

  Lue lisää

  VB 3/2013 Smurffinumero

  Vuoden 2013 kattavin opas syksyn uusille smurffeille on nyt julkaistu! Tämän vuoden hyväksytyt saavat kyseisen opuksen paperisena postiin 8.7. alkavana viikkona.

  Lue lisää

  VB 2/2013 Huhti-Toukokuu

  Vuoden 2013 Wappuisin VapaaBoomari-numero on täällä! Lue täältä miten krapulaan pääsee ja miten siitä pääsee eroon.

  Lue lisää

  VB 1/2013 Tammi-Helmikuu

  Vuoden ensimmäisessä VB:ssa harrastellaan vääriä harrastuksia, höpistään kesätöistä ja käydään Tahkolla.

  Lue lisää

  VB 5/2012, BOSAinen joulunumero

  Vuoden viimeisessä VB:ssä tarkastellaan Bosan kymmenvuotista historiaa, kysellään mitä humanistit tuumaavat Boomareista ja tehdään Iron Chef VB:n tatsilla. Lue myös, kuinka VB haukkuu uuden hallituksen ja nollaa syyskokouksen.

  Lue lisää

  VB 4/2012, Vain osittain poliittinen syysnumero

  Hiukan poliittisessakin syysVB:ssä on tarjolla muun muassa Boomista tuttujen kunnallisvaaliehdokkaiden mietteitä, Vauva.fi-pohdintaa, hämmentävän onnistunutta soluttautumista TAMKin fuksiviikoille ja luonnollisesti smurffiviikkojen juorut. Etenkin kuvat ja tekstit ovat lehden parasta antia muiltakin osin. Lehti on aluksi saatavilla ainoastaan netistä, fyysinen versio julkaistaan viimeistään perjantaina 26.10.

  Lue lisää

  VB 3/2012 Smurffinumero

  Smurffinumero on ulkona NY!

  Astetta muhkumpaan lehteen on totuttuun tapaan kerätty runsaasti tuiki tärkeää tietoa ja muuta näppärää informaatiota koulunsa syksyllä aloittavia smurffeja varten. Vanhempaa herrasväkeä varmaan kiinnostaa etenkin smurffiviikkojen ohjelma omia smurffipuuhia muistellessa.

  Lue lisää

  VB 02/2012 Pelkoa ja inhoa Tallinnassa, VAPPUNUMERO!!

  WappuVapaaBoomarissa pelätään ja inhotaan Tallinnaa, vedetään vappu etukäteen ja härvätään muuta asiallista ja epäasiallista.

  Lue lisää

  VB 01/2012 Talvinen puuhastelunumero

  Vuoden ensimmäinen VapaaBoomari on täällä!

  Lue lisää

  VB 05/2011 - joulun kulttuurinumero

  Vuoden viimeinen VapaaBoomari on nyt saatavilla hyvin varustetuista Boomilaaksoista ja interneteistä!

  Lue lisää

  VB 04/2011 - seksikäs syksynumero

  Syksyn ensimmäinen VB tihkuu SEKSIÄ.

  Lue lisää

  VB 03/2011 Smurffinumero

  VapaaBoomarin smurffinumero on ulkona!

  Lue lisää

  VB 02/2011 huhti-toukokuu

  Kevään raikas ja rapea VapaaBoomari on julkaistu!

  Lue lisää

  VB 01/2011 helmi-maaliskuu

  Vuoden ensimmäinen VapaaBoomari on nyt ulkona!

  Lue lisää

Katso myös vanhempien lehtien arkisto!