Hae hallitukseen

2018 – Elämäsi vuosi?

Tiedätkö, miten Boomista tehdään aiempaa paremmin toimiva järjestö? Oletko pistänyt pääsi soppaan? Mietitkö miten syvälle kaninkolo jatkuu? Haluaisitko ottaa ainejärjestötoiminnasta enemmän selvää? Haluatko haastaa itseäsi ja saada arvokkaita kokemuksia? Haluatko verkostoitua ja oppia yhdistystoiminnan salat? Vastatessasi ”kyllä” yhteen tai useampaan kohtaan on Boomin hallitushaku 2018 juuri Sinua varten.

Yhdistyksemme uusi hallitus valitaan sääntömääräisessä syyskokouksessa maanantaina 20.11. klo 18.00 alkaen. Hallitukseen haet toimittamalla vapaamuotoisen enintään sivun pituisen hakemuksen osoitteeseen pj(at)boomi.fi sunnuntaihin 19.11.2017 klo 23.59 mennessä. Hallitus muodostetaan pestikohtaisella valinnalla, joten onhan hakemuksesikin osoitettu tiettyä pestiä kohtaan. Älä suotta lannistu, jos hakemus jää tekemättä tai virtuaalikoira syö sen koneeltasi, sillä hakeminen on mahdollista itse syyskokouksessa.

Jotta olet mahdollisimman valmis syyskokouksen grilliin, valmistautuminen on kannattavaa. Suosittelemme tutustumaan näiden sivujen eri pestikuvauksiin, jotta löydät sen juuri Sinun näköisesi pestin/pestit – on mahdollista hakea useampaan pestiin. Kannattaa tiedustella nykyisiltä hallituslaisilta hallitustoiminnan ja eri pestien sisällöistä kaikki kertovat mielellään!

Hyvä tietää

Tuleva hallituslainen! Huomioithan, että pestiin perehtyminen alkaa heti valinnan jälkeen. Ole valmis käsittelemään vastuutehtäväsi sisältöä edeltäjäsi kanssa. Varaa kalenteriisi valinnan varalta:

  • 8.-10.12.2017 Hallituksen vaihtoviikonloppu
  • 19.1.2018 Suomen Ekonomien INTRO 2018 uusille luottamushenkilöille
  • 25.-26.1. Kylteripäivät
  • 30.1. TAMYn ja TTYY:n Järjestöstartti

Puheenjohtaja
Juhlavastaava
Tilavastaava
Koulutuspoliittinen vastaava
Projektivastaava
Talousvastaava
Tapahtumavastaava
Tiedotusvastaava
Yrityssuhdevastaava

 

Puheenjohtaja

Boomin hallituksen puheenjohtaja edustaa yhdistystä sen eri sidosryhmille, kutsuu hallituksen tarvittaessa koolle ja kantaa viime kädessä vastuun järjestön toiminnasta.

Puheenjohtajan tärkein tehtävä on Boomin hallituksen ja sitä kautta koko Boomin johtaminen. Puheenjohtajan tehtävän kannalta tärkeitä kykyjä ja ominaisuuksia ovat ihmissuhdetaidot, valmiudet esiintyä ja organisoida, kyky hallita isojakin kokonaisuuksia ja halu oppia uutta ja kehittää Boomia.Oleellista on myös onnistuminen työnjaossa ja hallituksen toiminnan seuraaminen ja hallituksen jaksamisesta huolehtiminen. Pestin kunnialla hoitamiseksi on syytä ymmärtää Boomin toimintaa, eikä muusta yhdistyskokemuksesta ole varmasti haittaa.

Boomin puheenjohtaja luo ulospäin kasvot Boomin toiminnalle ja siksi edustuksen hallitseminen on tärkeässä roolissa. Puheenjohtaja vaikuttaa paljon myös ainejärjestömme ilmapiiriin ja on tärkeä tunnelman luoja, ja on oleellista, että puheenjohtaja on helposti lähestyttävä. Puheenjohtaja toimii hyvin moneen suuntaan niin opetushenkilökunnan, eri opiskelijatoimijoiden kuin yritysmaailman edustajienkin kanssa.

Puheenjohtaja vaikuttaa Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat (JKY) ry:n hallintojaostossa sekä JKY- kollegiossa ja tätä kautta ajaa boomareiden etuja yksikössämme. Mielenkiinto opiskelijavaikuttamiseen ja koulutuspolitiikkaan on hyväksi, sillä näiden pariin tehtävässä päätyy ennemmin tai myöhemmin. Muita opiskelijaliikkeen kannalta tärkeitä sidosryhmiä Tampereella ovat ylioppilaskunta Tamy, sen edustajisto sekä ainejärjestöpuheenjohtajien puheenjohtajien neuvosto(APN).

Puheenjohtajan tärkeät kontaktit eivät missään nimessä rajoitu vain paikalliseen opiskelijavaikuttamiseen, vaan keskeistä roolia näyttelevät myös pirkanmaalainen elinkeinoelämä sekä ammattiliittomme Suomen Ekonomit. Suomen Ekonomien kautta puheenjohtaja toimii kansallisella tasolla kylteripuheenjohtajien verkostossa ja paikallisesti taas Pirkanmaan Ekonomien hallituksessa. Puheenjohtaja antaa Boomille kasvot ja edustaa tamperelaisia kyltereitä vuoden aikana erinäisissä asillisissa ja paikoin asiattomissakin tilaisuuksissa ympäri Suomen.

Tiivistetysti puheenjohtaja on lopulta vastuussa kaikesta mitä Boomissa tapahtuu. Suuri vastuu ei tule kuitenkaan ilman motivoivaa vastapainoa, sillä puheenjohtajuus mahdollistaa vuoden aikana kertyvän, vertaansa vailla olevan kontaktiverkoston ja kokemuksia, joita missään muussa työssä ei voi hankkia. Puheenjohtajan tekemän vaikuttamistyön oppiminen on myös äärimmäisen arvokas palkinto puheenjohtajuudesta. Laaja ja vastuullinen tehtävänkuva tekee pj:n pestistä haastavan, mielenkiintoisen ja ennen kaikkea todella hauskan.

Puheenjohtajan tehtävä ei ole missään nimessä ruusuilla tanssimista tai delegoinnin riemujuhlaa päivästä toiseen. Puheenjohtajan on valmistauduttava likaamaan käsiään tarvittaessa, mutta myös myöntämään vajavaisuutensa ja osoittamaan tehtäviä niitä parhaiten osaaville. Pesti vie aikaa sekä toisinaan verta ja kyyneleitä, mutta onneksi sen kunniakkaaseen hoitamiseen ei ole vain yhtä tapaa ja loppujen lopuksi tehtävä on kokemuksena niin huikea, ettei sen arvoa voi rahassa mitata.

-Ville Kaukoranta, puheenjohtaja 2013
-Lauri Linnainmaa, puheenjohtaja 2014
-Heta Häkkinen, puheenjohtaja 2015
-Janne Vikman, puheenjohtaja 2016
-Antti Poikolainen, puheenjohtaja 2017

Mikäli olet kiinnostunut puheenjohtajan tehtävästä, voit pyytää itsellesi edellisten syyskokousten puheenjohtajapaneelien muistioita ottamalla yhteyttä istuvaan puheenjohtajaan (pj@boomi.fi)

Tuleva puheenjohtaja, huomio! Tekeminen ja perehdytys alkaa heti, joten varaathan kalenteriisi jo seuraavat pakolliset ajat:

1.12.-3.12. Uuden puheenjohtajan koulutusmatka Vaasaan ja SSHV:n vuosijuhlat
7.-8.12. Suomen Ekonomien kylteripuheenjohtajien verkoston järjestäytymiskokous Vierumäellä
8.-10.12. Uuden hallituksen koulutusviikonloppu
18.12. Pirkanmaan Ekonomien kokous
19.1. Suomen Ekonomien INTRO 2018
(TBD) Boomin puheenjohtajien tapaaminen
25.-26.1. Kylteripäivät

Sivun alkuunJuhlavastaava

Boomin juhlavastaavana pääset paraatipaikalle seuraamaan tamperelaisen yökerhoelämän kehitystä. Sinun tärkein tehtäväsi on järjestää Suomen vanhimmat, kuuluisimmat ja parhaimmat kuukausittaiset opiskelijabileet – ne aidot ja oikeat Poikkitieteelliset Haalaribileet®.

Haalaribileet järjestetään lähes poikkeuksetta opintotuen jälkeisenä torstaina 9 kertaa vuodessa. Kiireisenä tulet siis pysymään, sillä heti kun edelliset bileet on juhlittu, tulee katse jo siirtää kohti seuraavia ja aina vaan parempia Haalaribileitä! Pestissä opit työelämässä tärkeitä taitoja: aikataulutusta, neuvottelutaitoja, esiintymistä ja markkinointia. Pääset ennen kaikkea näyttämään mihin kaikkeen loputon innostus ja kekseliäisyys voikaan yltää. Muista – Haalaribileissä voi tapahtua mitä tahansa!

Haalaribileisiin liittyy joka ikisellä kerralla isot odotukset, joten pestissä ei tosiaankaan vastuuta puutu. Toimit linkkinä Boomin sekä Tampereen ravintolaelämän välillä ja saat arvokkaita kontakteja – eli niitä kuuluisia verkostoja! Haalaribileet ovat Tampereella tunnetut ja nauttivat kaikkien korkeakoulujen suosiosta, mutta et voi jäädä pyörittelemään peukkuja vaan sinun tulee tehdä aktiivisesti ja järjestelmällisesti töitä pitääksesi Haalaribileet THE bileinä! Työtä pääset tekemään kaikilla tasoilla: perinteisestä markkinoinnista aina suuriin strategisiin linjauksiin asti.

Juhlavastaavana rooliisi kuuluu tietenkin inspiraation hakeminen myös muista bileistä, joten juhliminen ei jää vaan omiin bileiltoihin, vaan ideapankkia tulee kartutettua kiertämällä karkeloita ympäri Tamperetta ja koko Suomea. Kaikki uurastaminen palkitaan vähintään satatuhatkertaisesti, kun nouset lavalle huudattamaan täpötäyttä Ilonaa sanoin: ”Mitä kuuluu Haalaribileet?!” Älä siis odota, vaan hae juhlavastaavaksi!

-Aino Järvenpää
juhlavastaava 2017

Sivun alkuunTilavastaava

Haluatko päättää, mitä boomarit juovat, mitä lehtiä he lukevat ja mitä he tiloissamme tekevät? Haluatko päättää, millaiset tilat Boomi tarjoaa sekä omalle jäsenistölleen että tiloja vuokraaville ulkopuolisille tahoille? Haluatko päsmäröidä bileissä ja päättää illan musiikkitarjonnan? Jos haluat, niin hae tilavastaavaksi.

Tilavastaavan toimenkuvaan kuuluu useita erilaisia tehtäviä – tehtäviä, joista on varmasti hyötyä ihan aikuistenkin maailmassa, työelämään siirryttäessä. Pääasiallisena tehtävä on toimitilojemme ylläpito ja vuokrausliiketoiminnan pyörittäminen.

Boomilaakson käyttäjämäärä on vuosien varrella kasvanut hyvin merkittävästi, mikä näkyy myös Sinun tulevissa tehtävissäsi: käytännössä vastaat siitä, että boomari viihtyy tiloissamme. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hän saa maitokahvinsa take away –kuppiin ja että uusin Cosmopolitan on välittömästi hänen luettavissaan. Samalla vastaat siitä, että muut hallitustoverit pystyvät tulostamaan tarvitsemansa asiakirjat toimistolla.

Toinen oleellinen tehtävä liittyy Boomin omiin tiloihin Pinninkatu 57:ssä sekä Sorin Saunaan. Tehtävänäsi on kyseisten tilojen kehittäminen, ylläpito sekä vuokraaminen asiakkaille. Pääasiallinen työtehtäväsi on vastailla asiakkaiden lähettämiin sähköpostikyselyihin ja varaustiedusteluihin. Ykköstavoite on saada tyytyväisiä asiakkaita, jotka palaavat vuokratiloihimme uudestaan ja levittävät positiivista palautetta sidosryhmiinsä. Boomin tilat ovat loistavan sijaintinsa ja edullisen hinnoittelunsa takia suosittuja juhlapaikkoja erityisesti opiskelija-ainejärjestöjen keskuudessa. Vastaat myös vuokrausliiketoimintaan liittyvistä oheistehtävistä kuten, vuokraustoiminnan myyntireskontrasta, sopimusten teosta sekä siivousten tilaamisesta.

Tärkeänä tehtävänäsi on kehittää Boomin uusia tiloja edelleen, sillä Boomin tilat eivät koskaan tule olemaan täysin valmiit, aina löytyy mahdollisuuksia parantaa tilojen toimivuutta ja houkuttelevuutta. Tehtävänäsi onkin kehittää Boomin uudet tilat mahdollisimman toimiviksi niin Boomin päiväkäytössäkin kuin bileissä, sekä tehdä niistä Tampereen halutuimmat vuokratilat.

Hallitusvuosi tarjoaa paljon uusia kontakteja ja elämyksiä, joita muistelee lämmöllä vielä kiikkustuolissakin. Hallituslaisena opit varmasti paljon uutta ja kehityt valtavasti sekä tiimipelaajana että esimiehenä, mutta myös itsenäisenä toimijana. Tiloista vastaavana tarvitset oma-alotteisuutta, organisointikykyä sekä pitkäjänteisyyttä. Hihojen kääriminen ja työkaluihin tarttuminen eivät sinua pelota. Asiakaspalvelutaidot ja yhteistyökyvykkyys auttavat sinua toimimaan hyvin monenlaisten ihmisten kanssa. Tilavastaavan pesti on tasaista läpi vuoden ja siitä löytää aina kehitettävää. Vuoden jälkeen on hienointa nähdä kaikki se, mitä on saanut aikaan ja ennen kaikkea kaikki se mitä on päässyt kokemaan.

-Mikko Malmström
tilavastaava 2017

Sivun alkuunKoulutuspoliittinen vastaava

Haluatko vaikuttaa konkreettisesti siihen, mikä merkitsee lopulta kaikkein eniten? Haluatko tietää kuka asiat päättää, mitä yliopistossa tapahtuu ja miten päätöksiä ohjataan pöydän alta? Onko sinulla mielipide asiaan kuin asiaan ja kiinnostusta ottaa asioista selvää? Haluatko käytännön kokemusta johtamisesta, organisoinnista, viestinnästä ja jättää kädenjälkesi kauppatieteiden opetukseen?

Oletko sinä Boomin koulutuspoliittinen vastaava 2018?

Koulutuspoliittisen vastaavan toimi on vaikuttamista, valvontaa ja auttamista. Hallitusvuotesi aikana sinusta jalostuu opintojen kehittämisen konkari ja yliopistohallinnon luottoboomari. Olet linkki kauppatieteiden opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Lisäksi teet tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Suomen Ekonomien, Tamyn, JKK:n muiden ainejärjestöjen ja JKY:n kanssa. Boomin kopon on kuitenkin ennen kaikkea oltava lähellä omia opiskelijoitamme – vain heiltä tieto opetuksen kehittämiskohteista kulkee kauttasi eteenpäin.

Kopon pestissä oleellisinta on kaikkien boomareiden edunvalvonta opintoasioissa omassa tutkinto-ohjelmassa (kauppatieteet), Johtamiskorkeakoulussa ja yliopistolla. Edunvalvonta tarkoittaa käytännössä muun muassa opetuksen laatuun ja muihin opintojen sujuvuutta vaikeuttaviin asioihin puuttumista sekä yksinkertaisesti opiskelijoiden äänen tuomista henkilökunnan kuuluville eri työryhmissä ja kokouksissa. Sekä opetushenkilökunta että hallinnon väki arvostavat opiskelijaedustajia ja kuuntelevat mielellään, mitä heillä on sanottavanaan. Palautetta ja kommentteja opiskelijoiden mielipiteistä toivotaan Boomin koulutuspoliittiselta vastaavalta aina johtaja-tasoa myöten.

Toinen äärimmäisen tärkeä tehtävä on tutoroinnin järjestäminen. Kopo on ikään kuin tutoreiden tutori ja toimii esimiehenä noin 40 tutorille. Tutoroinnin kautta opit käytännön organisointitaitoja ja pääset aidosti auttamaan uusia smurffeja. Tutoroinnin toteuttamisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, sillä ainejärjestömme tulevaisuus riippuu täysin uusista tekijöistä.

Pelkäätkö, ettet tiedä koulutuspolitiikasta tarpeeksi? Älä huoli, koska omat mielipiteesi, taito tuoda ne esille ja halu vaikuttaa kantavat sinut läpi kopo-vuotesi! Opit matkan varrella tarvittavat tiedot, aivan kuten edeltäjäsikin samaisessa pestissä. Boomin koulutuspoliittinen vastaava ei jää myöskään koskaan yksin. Mm. Boomin vanhojen kopojen ja muiden yliopistolla toimivien kopojen tuki on aina käytettävissä ja perehdytyksen alkuvaiheessa pääsetkin näihin tyyppeihin tutustumaan. Hyödynnä siis vanhojen kopotoimijoiden, tutoreiden ja muiden opiskelija-aktiivien mielipiteitä ja apua!

Vuosi Boomin koulutuspoliittisena vastaavana tuo sinulle monipuolisesti kokemusta edunvalvonnasta ja vaikuttamisesta, projektien ja tapahtumien järjestämisestä, laajentaa kontaktiverkostoasi, kehittää yhteistyö- ja organisointikykyjäsi sekä harjoittaa esiintymistaitojasi. Unohtumattoman hallitusvuoden lisäksi saat kaupan päälle korvaamatonta kokemusta tulevaisuuttasi varten.

Vaikka et kokisikaan olevasi vielä koulutuspolitiikan rautainen ammattilainen, tartu nyt haasteeseen! Tämän vuoden jälkeen et voi enää katsoa yliopistoa samalla tavalla kuin ennen.

-Tanja Väisänen
koulutuspoliittinen vastaava 2017

Sivun alkuunProjektivastaavat

Hallitusrakenteen muutosehdotuksen jälkeen Boomissa on kaksi projektivastaavaa. Tehtävänne Boomin hallituksessa on selkeä: Järjestää Suomen suurimmat ja laadukkaimmat opiskelijatapahtumat.

Projektivastaava A:n vastuulla keväällä 2018 on Särkän Märkä ja toimia Royal Staffin johtajana. Särkän Märkä on opiskelijatapahtuma jossa haalarikansa pääsee juuri ennen vappua Särkänniemeen laitteiden hurjiin pyörityksiin, tietenkään sitä märkää ja muuta alueen ohjelmaa unohtamatta! Särkänniemen jälkeen jengi siirtyi 4 eri jatkopaikkaan Tampereella, kera huippuartistein.  Jo kolmantena vuotenaan tapahtuma keräsi huimat 4500 kävijää ympäri Suomen. Sinun tehtäväsi on jatkaa tulevan legendan vakiinnuttamista kaikkien opiskelijoiden vappukalentereihin ja toteuttaa kolmas Särkän Märkä, jossa vain taivas on rajana!

Projektivastaava 1:n vastuulla keväällä 2018 on vapaasti määritettävä pienimuotoinen Appron kaltainen tai muu projekti sekä toimia Royal Staffin rivijäsenenä.

Projektivastaava A:n vastuulla syksyllä 2018 on järjestää yhdessä liikuntatoimihenkilön ja BoomSportin kanssa kaikkien aikojen kolmas SporttiAppro! Sinun tehtävänäsi on tuoda keväällä kartutettu tapahtumajärjestäjä -kokemus myös SporttiApproon ja kasvattaa se uusille mittapuille. Toimit syksyllä Royal Staffin rivijäsenenä.

Projektivastaava 1:n vastuulla syksyllä 2018 on vuoden suurin juttu Hämeenkadun Appro. joka on oikeastaan kolme tapahtumaa yhdessä: varsinainen Appro, spin-off – tapahtuma VarjoAppro sekä Boomi ry:n sidosryhmätyötä palveleva kutsuvierastilaisuus Sikariporras.  Vuonna 2017 itse Approssa oli lukuista loppubileet Tampereen ytimessä yli 10 000 opiskelijalle! Yhdessä nemuodostavat Suomen suurimman opiskelijatapahtuman.

Projektivastaavan käytännön työ koostuu sopimusneuvotteluista ravintola- ja yritysyhteistyön saralla, esiintyjäbuukkauksista, markkinointiviestinnästä eri sidosryhmien sekä opiskelijoiden suuntaan, lipunmyynnin järjestämisestä sekä koko projektin ohjaamisesta sille asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Vaikka tekemistä on paljon, et kuitenkaan ole tehtävässä yksin. Saat ikioman Royal Staffin, jonka toiminnan koordinoinnista ja johtamisesta vastaat. 2017 Royal Staffiin kuului vastaavan lisäksi 10 henkeä. Projektin taloudesta vastaat yhdessä Boomin talousvastaavan kanssa.

Työelämässä työtehtäviä suoritetaan nykyään yhä enenevissä määrin projektiluontoisina, joten projektivastaavan pesti on mitä mainion paikka oppia projektityöskentelyä sekä saada paljon eväitä työelämää silmällä pitäen. Projektivastaava saa loistavaa kokemusta esimiehenä toimimisesta, organisoinnista ja aikatauluttamisesta, sidosryhmäyhteistyöstä, sopimusasioista sekä erityisesti tapahtumatuotannosta, paineensiedosta ja projektihallinnasta. Tällaista käytännön organisointi- ja johtamiskokemusta ei luennoilla saada!

Kun lipunmyynnissä näet satojen opiskelijoiden jonottavan lippujen perään tai kun lokakuussa huomaat tuhansien ihmisten nauttivan onnistuneesta tapahtumasta, tajuat mitäkovalla työllä ja yhteishengellä voi saada aikaan. Lukemattomia työtunteja, stressaavia hetkiä ja unettomia öitä, mutta myös mahtavaa fiilistä Royal Staffin kesken sekä iloa omista ja muiden onnistumisista, kokemus on ehdottomasti unohtumaton ja ainutlaatuinen! Suureen tapahtumaan liittyvät omat haasteensa, joten tässä on todellinen tilaisuus päästä harjoittamaan osaamista tapahtumajärjestäjänä ja lisäksi tuoda omaa persoonaa mukaan tapahtumiin! Kysymys kuuluukin: oletko sinä valmis ottamaan vastaan elämäsi projektin? Oletko sinä seuraava Appron CEO-passin kantaja? Oletko sinä seuraava Märkäkeisari?

-Valtteri Vapola & Valtteri Perämäki
projektivastaavat 2017

Sivun alkuunTalousvastaava

Boomin talousvastaavana pääset aitiopaikalle näkemään yhdistyksemme toiminnan yksityiskohtaisesti, täydessä laajuudessaan. Tehtävät talouden suunnittelusta käytännön taloushallinnon pyörittämiseen ja budjettiseurantaan ovat talousvastaavana sinun vastuullasi. Boomin talousvastaavan tehtävä onkin erinomainen tapa tutustua oman opiskelualamme konkreettisiin työtehtäviin teoreettisten opintojen ohessa. Talousvastaavana saat haastaa itseäsi ja oppia hallitsemaan suurta ja monipuolista kokonaisuutta. Tehtävän vaativuutta arvostetaan myös työelämässä. Uskallan väittää, että hallitusvuoden aikana tulet oppimaan enemmän kuin minään toisena opiskeluvuotenasi.

Kaikkea ei tarvitse osata heti

Talousvastaavan tehtävään haettaessa kaikkea ei tarvitse tietää tai osata etukäteen. Kirjanpidon kokemus ei tehtävässä haittaa, mutta tärkeintä on pitkäkestoinen motivaatio oppia jatkuvasti uutta ja halu toimia yhdistyksemme hyväksi. Olen tukenasi ainakin koko kevään ajan. Talousvastaavalta vaaditaan tarkkuuden, perehtymisen ja huolellisuuden lisäksi pitkäjänteisyyttä sekä sitoutumiskykyä. Vastuun seurauksena talousvastaava saa myös vapauden oman tehtävänsä ja yhdistyksen talouden suunnittelussa. Talousvastaava johtaa viisihenkistä taloustiimiä ja on pitkälle hänen päätettävissään, mitä ja miten tiiminsä kanssa haluaa toimia.

Talousvastaavan arjesta

Työ on viikottaista, välillä päivittäistä, ja jakautuu tasaisesti koko vuodelle. Pakolliset tehtävät, kuten verojen ilmoittaminen ja laskujen maksaminen, on suoritettava myös loma-aikoina aikataulussa. Itse asiassa kalenterivuosi ei ihan vielä riitä, tilinpäätöksen tekeminen vie aikaasi vielä hallitusvuoden jälkeen maaliskuun loppupuolelle saakka. Taloushallinnon pyörittämisen lisäksi hallitustoiminta vaatii hyvää yhteistyökykyä ja mahdollisuutta aina vuorollaan auttaa muita, sekä osallistua aktiivisesti yhdistyksen yleiseen toimintaan.

Talousvastaavana kannattaa varautua siihen, että opiskelu tai työnteko saattaa jäädä vuoden ajaksi taka-alalle. Omaa ajankäyttöään kannattaa suunnitella huolellisesti, jotta tarpeelliset tehtävät tulee tehtyä ajallaan, eikä stressi yllätä etenkään syyspuolella. Talousvastaavana eteesi saattaa tulla ongelmia esimerkiksi ohjelmistoihin liittyen, joiden ratkaiseminen vaatii sinulta kärsivällisyyttä ja positiivista kädet saveen-asennetta. Kun säilytät tekemisen meiningin, delegoit tehtäviä aktiivisesti tiimille ja kysyt tarvittaessa neuvoa voi olla varma, että suoriudut vuodesta mainiosti. Ota haaste vastaan ja kehity vuodessa yhdistystalouden asiantuntijaksi!

-Jenni Hakkarainen
talousvastaava 2017

Sivun alkuunTapahtumavastaava

Tapahtumavastaavan vastuulla on Boomin omien vapaa-ajan tapahtumien järjestäminen sekä tapahtumajaoston eli Rottakoplan johtaminen.

Tapahtumavastaava suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia ympäri vuoden yhdessä Rottakoplan kanssa. Pestiin kuuluvat Boomin tapahtumakalenteriin vakiintuneet tapahtumat, kuten Pikkujoulut, HB-etkot, Vuosijuhlaviikko ja Tahkotus. Pestin tärkeimpiin tapahtumiin kuuluu onnistuneiden Vappuviikkojen suunnittelu ja toteutus! Kaikkien tapahtumien ideointi, käytännön suunnittelu ja toteutus tapahtuvat yhdessä Rottakoplan kanssa. Jo vakiintuneiden tapahtumien lisäksi sinulla on mahdollisuus toteuttaa itseäsi ja järjestää muitakin kuin kalenteriin jo vakiintuneita tapahtumia. Tapahtumavastaavan pestissä pystyt itse vaikuttamaan Boomissa järjestettäviin tapahtumiin ja voit tehdä vuodesta itsesi näköisen.

Tapahtumavastaavan pestissä saat olla lähellä jäsenistöä ja tulet viettämään paljon aikaa Boomin tapahtumissa. Pääset myös verkostoitumaan muiden ainejärjestöjen kanssa ja järjestämään tapahtumia heidän kanssaan. Verkostoituminen ei pääty vain Tampereelle, sillä tapahtumavastaava on vastuussa myös ulkopaikkakuntien tapahtumiin lähtemisestä.

Hallitusvuoden aikana tulet kehittämään monenlaisia taitoja. Tapahtumavastaavalla tulee olla rautaiset hermot, sillä tapahtumaa järjestäessä saattaa tapahtua yllättäviä käänteitä. Siksi vuoden aikana tulet kehittämään paineensietokykyäsi ja ongelmanratkaisutaitojasi. Johtamistaitosi ja delegointikykysi tulevat myös kehittymään kuin huomaamatta, kun johdat Boomin suurinta jaostoa. Tapahtumavastaavana opit myös aikataulutuksen ja organisoinnin salat sekä vastuunkantoa. Vuoden aikana tulet huomaamaan, kuinka mahtavaa tapahtumien järjestäminen on. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun huomaat boomareiden viettävän elämänsä parasta aikaa juuri Sinun järjestämässäsi tapahtumassa!

-Henriikka Arolaakso
tapahtumavastaava 2017

Sivun alkuunTiedotusvastaava

Haluatko hallituksen kiinnostavimpaan pestiin vuodeksi 2017? Siinä tapauksessa olet oikeassa osoitteessa! Tiedotusvastaavana pääset pitämään kaikkia lankoja käsissäsi ja päättämään siitä, mitä Boomissa viestitään niin lähemmäs tuhatpäiselle jäsenistölle kuin Boomin ulkoisillekin sidosryhmille. Vuoden aikana tiedottajasta ehtii muodostua varsinainen viestinnän erikoisasiantuntija – doesn’t sound so bad!

Tiedotusvastaava saa muokata pestistään täysin omannäköisensä ja keskittyä niihin asioihin, jotka itseä eniten kiinnostavat. Pestissä on monta osa-aluetta, joista jokaisessa riittää puuhastelua. Toinen voi nähdä perinteiseen lehteen panostamisen kaikkein mieluisimpana kun toinen haluaa keskittyä sosiaalisen median kanavien päivittämiseen ja nopeaan reagointiin someviidakossa. Siinä missä toinen tykkää enemmän kirjoittamisesta ja panostaa sanalliseen antiin, toinen on visuaalisempi ihminen ja näkee enemmän vaivaa niin printti- kuin nettijulkaisujenkin visuaaliseen ilmeeseen. Päätät itse!

Tiedotusvastaavan pestiin kuuluvia hommia voi hoitaa lähes missä vain, milloin vain. Pestiin tuo rentoutta se, että pääsee vapaasti suunnittelemaan omat aikataulunsa, eikä tiedotusvastaava ole sidottu tarkkoihin aikatauluihin. Vapaus tuo kuitenkin vastuuta, eikä kukaan muu voi tiedotusvastaavan puolesta huolehtia, että hommat tulee myös hoidettua. Tiedotusvastaavan tulee olla tavoitettavissa lähes koska vain. Hallitusvuoden aikana ehtii kuitenkin hyvin käydä myös moikkaamassa porukoita, hengata kavereiden kanssa ja panostaa opintoihin – jos vain viitsii työskennellä tehokkaasti.

Kuluneen vuoden aikana olen oppinut paljon hyödyllisiä taitoja, kuten teknisiä taitoja (Photoshop, Indesign, WordPress, some, valokuvaus…), luovuutta, kirjoitustaitoa, graafista silmää, stressinsietokykyä, johtamistaitoja, esiintymistaitoja, kokonaisuuksien hallintaa ja delegointikykyä. Pestissä on päässyt haastamaan itseään ja kehittämään omaa osaamista sen kautta.

Mistä osa-alueista Boomin tiedostus koostuu?

Sosiaalinen media
Boomin some-kanavia ovat tällä hetkellä Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat (ja LinkedIn), joiden vallan (ja vastuun) saat kontollesi! Tässä kehittyy valtava ymmärrys eri somekanaviin, sekä taito reagoida nopeasti, kirjoittaa selkeästi ja kiinnostavasti. Boomin somessa vain taivas on rajana ja sitä voi toteuttaa tyylillä, mikä itsestä tuntuu parhaalta ja vaikkapa keskittyä kanaviin, jotka itseä eniten kiinnostavat. Toki mitään kanavaa ei kannata laiminlyödä ja jonkinlainen järjen ääni on hyvä pitää matkassa. Somen tunteminen on iso valttikortti myös tulevaisuuden työmarkkinoita ajatellen! Hommassa mediatiimi toimii korvaamattomana apuna!

Nettisivujen ylläpito
Boomin nettisivut uudistuivat 2015 keväällä ja tuleva tiedotusvastaava saakin nauttia kaikista niiden suomista eduista: uudet, ajan tasalla olevat, responsiiviset sivut, helppokäyttöiset WordPress-pohjaiset sivut, jonne kelpaa luoda sisältöä. Sivujen kehitys on jatkuvaa ja tiedotusvastaava onkin päävastuussa niiden niiden sisällöstä ja sen päivittämisestä – toki mediatiimi, aktiiviboomarit ja muu hallitus apunaan. Hommaan kuuluu myös satunnaisesti Boomin muiden nettisivujen päivittämistä ja ulkoasujen muokkaamista.

Sähköpostilistan moderointi
Yksi jokapäiväisistä perushommista: kun sähköpostiin kilahtaa listaviesti, tiedottaja käy sen läpi ja arvioi, kiinnostaako asia jäsenistöä. Mikäli kriteerit täyttyvät, klikkaat hyväksymislinkkiä ja viesti lähtee kaikkien boomareiden sähköpostiin. Potentiaalisia listaviestejä tulee kaikilta yliopistoyhteisön toimijoilta aina NESU-Boomista UtaSporttiin.

Viikkotiedotteen kokoaminen
Syksyllä 2016 lanseerattu Boomin viikkotiedote kokoaa tärkeimmät tiedonjyväset yhdeksi kompaktiksi kokonaisuudeksi, jonka kokoamisesta vastaa tiedotusvastaava. Kokoaminen vaatii myös muiden hallituksen jäsenten vastuuttamista, että he toimittavat tarvittavat tiedot sinulle ajoissa. Kokoat vain tiedot siistiin, yhteneväiseen muotoon ja laitat menemään jäsenille. Helppoa ja tehokasta!

Graafisten julkaisujen suunnittelu ja valokuvaus
Tiedotusvastaavan vastuualueella on myös erinäisiin tapahtumiin liittyvien graafisten julkaisujen suunnittelua ja tekoa – parasta! Voit itse suunnitella millaisen ulkoasun luot kyseiseen tilaisuuteen ja samalla graafinen silmä kehittyy valtavasti. Näiden lisäksi tiedotusvastaavan vastuulla on perinteisesti ollut huolehtia, että Boomin tapahtumat smurffiviikoista Wapun rientoihin saadaan taltioitua kuvagalleriaan. Boomin uudella minijärkkärillä kelpaa kuvata ja tässä kehittyy oma visuaalinen silmä kuin tekniset kuvaustaidotkin. Tiedotusvastaava ei ole tietenkään graafisen suunnittelun tai kuvauksen orja, vaan hommat voi delegoida koska vain esimerikiksi taitaville mediatiimiläisille tai muille intoilijoille.

Sihteerinä toimiminen
Lisäksi tiedotusvastaava on perinteisesti toiminut sihteerinä kokouksissa, mikä ei sinällään kuormita normaalia kokoukseen osallistumista hirveästi enempää. Kokoustaessa sihteeri kirjaa ylös tärkeimmät asiat ja päätökset, mitkä kokouksissa puhutaan.

Kaiken tämän lisäksi hommaan kuuluvat kaikki hallituksen tarjoamat kokemukset: valtavat määrät uusia kontakteja, hienoja juhlatilaisuuksia, mielenkiintoisia seminaareja ja niin edelleen. Tässä pestissä pääset sekä suunnittelemaan, toteuttamaan, että delegoimaan ja näiden taitojen yhteys työelämään on varmaan monelle varsin ilmeinen.

Jos koet, että sinulta löytyy oma-aloitteisuutta, intohimoa ja asennetta tiedotusvastaavan hommiin, sinusta voi hyvinkin tulla tiedotusvastaava 2018! Intohimo on tärkeämpää kuin tekninen osaaminen, sillä kaikkeen oppii kun asenne on kohdillaan. Tässä pestissä on erittäin hyvä tukiverkko ja perehdytys. Mediatiimissä on perinteisesti mukana myös vanhoja hallituksen ja jaostojen konkareita, joilta voi koska vain kysellä vinkkejä.

-Niko Pankka
Tiedotusvastaava 2017

Sivun alkuunYrityssuhdevastaava

Hyödyllisiä kontakteja, johtamista, neuvottelutaitoa, paineensietokykyä, innovatiivisuutta ja ajanhallintaa. Näitä kaikkia tarvitset työelämässä, ja niitä on tiedossa myös Boomin yrityssuhdevastaavan pestissä. Yrpän vuosikalenteriin kuuluu useita vastuualueita ja -tehtäviä, mutta pääset tekemään muutakin vapaasti oman kiinnostuksesi mukaan. Tässä pestissä vain mielikuvitus on rajana.

Yrityssuhdevastaavana edustat ainejärjestöämme yritysmaailman suuntaan niin Pirkanmaalla kuin valtakunnallisestikin. Tärkeimmät tavoitteet ovat Boomi ry:n tunnettuuden lisääminen, yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmiemme kanssa tapahtuvan yhteistyön ylläpito ja jatkuva kehittäminen sekä Tampereen ekonomiopiskelijoiden verkostoitumis- ja työllistymismahdollisuuksien sekä jäsenpalvelujen parantaminen.

Tulet saamaan lukuisia hyviä kontakteja yritysmaailman edustajiin sekä suunnittelemaan heidän kanssaan uudenlaisia, molempia osapuolia hyödyttäviä yhteistyön muotoja. Pääset myös järjestämään ja organisoimaan suuria tapahtumia, jotka opettavat sinulle projektinhallintaa sekä neuvottelu- ja myyntitaitoja. Tukenasi olevan yrityssuhdejaoston luotsaaminen läpi vuoden antaa lisäksi loistavaa käytännön kokemusta johtamisesta, organisoinnista ja delegoinnista. Pääset viettämään aikaa yritysten edustajien kanssa toinen toistaan mielenkiintoisemmissa, toisinaan myös vapaamuotoisemmissa tilaisuuksissa, mikä on kaiken hyödyllisyytensä lisäksi myös yllättävän hauskaa. Ennen kaikkea pääset suunnittelemaan ja tekemään sitä oikeaa bisnestä ainutlaatuisella tavalla jo opiskeluaikana.

Asiatapahtumapuolella huolehdit yritysexcursioista, Boomin Asiaviikosta, sekä kesätyöpäivästä. Tärkeänä osana pestiin kuuluu myös koko Ruotsin Excun järjestäminen. Muita suurempia vastuualueitasi ovat vuosijuhlien yhteistyökumppanuuksien organisointi yhdessä vujustaffin kanssa, jäsenetujen hankkiminen sekä uusien smurffien haalariprojekti. Lisäksi pääset järjestämään ja organisoimaan erittäin mielenkiintoisen poikkitieteellisen yritysyhteistyö-/koulutustapahtuma Yritysappron Kauppakamarin, lähimpien teekkarikiltojen, tradenomien, sekä korkeakoulujen kanssa. Kaikissa edellisissä projekteissa pääset kehittämään monipuolisesti taitojasi.

Jos olet sosiaalinen, yhteistyökykyinen, vastuusi kantava ja myyntihenkinen, sekä tunnet tärkeäksi yritysyhteistyön kehittämisen myös laajemmin koulutuksessamme, sekä Boomin toiminnassa, niin astu yrpän saappaisiin ja tee tästä pestistä omasi! ”Yrppä voi tehdä mitä vain” – joten innokkaalle, motivoituneelle ja idearikkaalle henkilölle yrityssuhdevastaavan pesti avaa valtavasti mahdollisuuksia tämän sektorin kehittämiseen. Luvassa on lukuisia hienoja kokemuksia, uusia ystäviä ja loistavia kontakteja!

-Jutta Töytäri
yrityssuhdevastaava 2017

”Yrityssuhdevastaavana olen saanut paljon hyödyllisiä kontakteja yritysmaailmaan ja päässyt kehittämään työelämätaitojani enemmän, kuin osasin aavistaakaan. Isojen projektien luotsaaminen ja osaltani vastuunkantaminen tästä organisaatiosta ovat kasvattaneet myös ihmisenä. En myöskään usko, että mikään on vankempi tapa luoda elämänkestoisia ystäviä, kuin työskentely yhdessä tärkeän asian eteen.”
-Tuuli Reko, yrityssuhdevastaava 2016

 

”Hallitusvuoden aikana pystyy kehittämään oman pestinsä kautta työelämätaitoja. Hallitustyöskentely taas näyttää, kuinka näin suurta ja aktiivista ainejärjestöä organisoidaan. Lopuksi parasta on, kun oma tai muun hallituksen työskentely konkretisoituu jäsenistölle.”
-Teemu Toivonen, yrityssuhdevastaava 2015

 

”Yrityssuhdevastaavaksi kannattaa lähteä, koska pestissä on mahdollisuuksia enemmän kuin muissa yhteensä. Tiedossa on huippuvuosi, jonka aikana tarvitaan kaikkea, mitä kylteriltä voi olettaa – hyvää yhteistyökykyä sekä sosiaalisia taitoja, neuvottelutaitoja, sopimusteknistä osaamista, taloudellista pelisilmää sekä vahvaa innovatiivista otetta koko touhuun. Yrppänä pääset oikeisiin hommiin, luot verkostoja ja saat aivan mielettömiä kokemuksia.”
-Piia Pohjoismäki, yrityssuhdevastaava 2009 ja 2010

 

”Koulussa opetettujen asioiden kokeileminen käytännössä ja liike-elämään tutustuminen jo nuorena ovat parasta mitä yrityssuhdevastaavan pesti opettaa. Hallitustyöskentelystä ja aktiivisuudesta opiskeluaikoina on ollut elämässäni pelkästään hyötyä.”
-Johanna Pystynen, yrityssuhdevastaava 2003

 

Sivun alkuun