Virkatunnusohjesääntö

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 16.3.2011
Päivitetty yhdistyksen kokouksissa 25.11.2015 ja 22.11.2016

Yhdistyksellä on hallituksen jäsenen merkki ja puheenjohtajan mitali sekä toimihenkilömerkki, joita käytetään juhlanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Hallitusjäsenen merkkiä ja puheenjohtajan mitalia saa käyttää vain toimessaan oleva yhdistyksen hallituksen jäsen tai puheenjohtaja. Toimihenkilömerkkiä saa käyttää vain toimessaan oleva yhdistyksen toimihenkilö. Tunnusten käyttöoikeus siirtyy seuraajalle hallituksen tai toimihenkilön toimikauden vaihtuessa.

Hallituksen puheenjohtajan mitalia kantaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja toimikautensa ajan. Mitalia kannetaan kaulassa tai juhlapuvun etuosassa. Mitali on 60 mm korkea kullattu yhdistyksen tunnus. Tunnus on kiinnitetty 30 mm leveään juhlanauhaan.

Yhdistyksen hallituksen jäsenillä on oikeus käyttää hallitusmerkkiä, jonka korkeus on 30 mm. Merkki on kullattu yhdistyksen tunnus. Miehet kantavat merkkiä siten, että se on kiinnitetty juhlanauhaan keskelle rintaa. Naiset kantavat merkkiä keskellä juhlanauhasta taiteltua ruusuketta. Puheenjohtaja ei käytä mitalin lisäksi hallitusmerkkiä.

Yhdistyksen toimihenkilöillä on oikeus käyttää toimihenkilömerkkiä. Merkki on kullattu yhdistyksen tunnus, jota kiertää kullattu ympyrän muotoinen halkaisijaltaan 25 mm oleva rengas. Miehet kantavat merkkiä siten, että se on kiinnitetty juhlanauhaan keskelle rintaa. Naiset kantavat merkkiä keskellä juhlanauhasta taiteltua ruusuketta.

Käytettäessä hallitusmerkkiä ja puheenjohtajan mitalia tulee aina käyttää myös yhdistyksen 45 mm leveää juhlanauhaa. Käytettäessä toimihenkilömerkkiä, käytetään sitä nauhaa, jonka käyttöoikeus merkin kantajalla on.

Hallitusmerkkiä ja puheenjohtajan mitalia tai toimihenkilömerkkiä ei saa kantaa yhdessä ylioppilaskuntanauhan tai muun järjestönauhan kanssa.